חוקרים מאוניברסיטת סינסינטי בארה"ב פרסמו לאחרונה ממצאים ממחקר שבדק את ההשפעה של נגיף הקורונה על המוח. מסקנות המחקר מצביעות על מספר מדאיג של חולי קורונה שסבלו מבעיות נוירולוגיות, כולל שבץ. גם בקרב מטופלים שהיו בריאים לפני כן וגם בקרב צעירים.
זוהי לא הפעם הראשונה שמחקר מראה כי נגיף הקורונה עשוי להוביל לשבץ. בחודש אפריל דווח על ידי רופאים אמריקאים כי נצפו לא מעט מקרי שבץ, גם בחולי קורונה מתחת לגיל 40 ובאנשים שלא סבלו ממחלות רקע. אך כעת, לפי החוקרים, נראה שהמחקר הנוכחי מצביע על דפוס משמעותי יותר. לפי ד"ר אבדלקדר מהמדי, ממחברי המחקר ומרצה זוטר לרדיולוגיה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת סינסינטי, התגלה דפוס כה משמעותי, שהיה חשוב להם לפרסם את המחקר במהרה, כך שיותר רופאים יהיו מודעים לסיכונים הנוירולוגיים בנגיף הקורונה.
מתוך 725 מטופלי קורונה שהשתתפו במחקר, 108 (15 אחוז) פיתחו תסמינים נוירולוגיים חמורים, כולל שבץ. כשליש מאותם 108 מטופלים היו ללא מחלות רקע ולא נכללו בקבוצות סיכון לשבץ. "הנתונים היו די חזקים, אז החלטנו להתמקד בזה כרגע", אמר מהמדי בראיון לתקשורת האמריקאית. "נוירורדיולוגים צריכים להיות מודעים לממצאים הללו". נוירורדיולוגים מתמחים בבדיקות הדמיה של המוח ושל מערכת העצבים המרכזית. ד"ר מהמדי שיתף פעולה עם קולגות באיטליה כדי לאסוף את המידע משלושה בתי חולים שונים.
עוד ב-mako בריאות:
>> תעשו את זה כל יום ומערכת העיכול תודה לכם
>> זה הסיכוי שלכם להידבק כשאתם חובשים מסכה
>> מזון העל הזה יכול לעשות לעור הפנים רק טוב
המחקר מראה על השפעות שונות של נגיף הקורונה על המוח
תוצאות המחקר פורסמו לאחרונה בכתב העת הרפואי Radiology. במהלכו, החוקרים בחנו לעומק מידע שנלקח מבדיקות CT ו-MRI מ-725 מטופלים בבתי חולים שונים באיטליה. 59 אחוז מתוך 108 המטופלים שסבלו מתסמינים נוירולוגיים קשים, דיווחו על "מצב מנטלי שונה" ו-31 אחוז מהם סבלו משבץ. נוסף לכך, דיווחו המטופלים על כאבי ראש, פרכוסים וסחרחורות. 31 מתוך 108 המטופלים (כלומר 29 אחוז) היו ללא מחלות רקע. עשרה מהם היו בטווח גילים של 16-62 וסבלו משבץ ומדימום מוחי.
לדברי ד"ר מהמדי, המחקר מראה כי נגיף הקורונה יכול להתבטא במוח בדרכים שונות אך שבץ הוא הסכנה הגדולה ביותר, גם בקרב צעירים ובריאים. עם זאת, עדיין לא ברורים לחלוטין המנגנונים שאחראיים להשפעה של נגיף הקורונה על המוח ועל מקרים של שבץ. נדרשים מחקרים נוספים בנושא כדי להבין זאת יותר לעומק, אך אין ספק שמדובר בממצאים מדאיגים שמצביעים על כך כי ייתכן שיש לשלב יותר בדיקות נוירולוגיות בזמן האבחון והטיפול בחולי קורונה.