כמעט 100,000 נדבקים בקורונה אובחנו בישראל בשבוע שחלף, שבו נשברו שיאי התחלואה יום אחר יום. השיא הראשון נשבר ביום שלישי עם 12,600 מאומתים, ברביעי כבר עלה המספר ל-16,300 ובחמישי כבר הורגש העומס הכבד על המעבדות, לכן אומתו "רק" 17,000 נדבקים חדשים. בשישי נרשמה עליה נוספת, ל-18,800 מאומתים, ובשבת, שבדרך כלל היא נמוכה משמעותית מימי החול, נספרו הפעם 17,500 מאומתים, כמעט כמו ביום שקדם לה.
הבוקר עד השעה 10:40 כבר נמנו כמעט 5,000 מאומתים חדשים.
העליות הגבוהות האלה מלוות גם בעליה בשיעור הבדיקות החיוביות ואין ספק שכל המספרים האלה לוקים בחסר מפני שהמעבדות המבצעות את בדיקות ה-PCR הרגישות עובדות בתפוקה מלאה. בניסיון להקל על עומס הבדיקות ולאבחן במהירות אנשים בסיכון החליטה הממשלה בשבוע שעבר לעבור למתווה שבו נבדקים שאינם בסיכון ייבדקו בבדיקות אנטיגן ביתיות או מוסדיות במקום בדיקות PCR לפי התנאים המפורטים בהודעת משרד הבריאות.
מהלך זה עלול לגרום להחמצת חולים רבים עוד יותר ולעודד הדבקה נוספת באוכלוסייה, מאחר שהבדיקות המהירות פחות רגישות מבדיקות ה PCR ואנשים עלולים להיבדק בהן מוקדם מדי אחרי ההדבקה, וכך להסתובב בציבור כשהם מדבקים בלי לדעת.
במסגרת השינויים יחלו גם לבצע בדיקות מהירות בבתי הספר מיום שלישי הקרוב, בלי לגרור תלמידים שנחשפו לתחנות הבדיקות הציבוריות העמוסות, הוגדר מתווה חינוך חדש, ואושר שיווק זמני של בדיקות מהירות גם מחוץ לבתי המרקחת.
גם בעולם ממשיכים להישבר שיאי התחלואה. בימים האחרונים מספרי המאובחנים מתקרבים לשלושה מיליון ביום. מאז תחילת המגפה מספר הנדבקים הרשמי כבר עולה על 306 מיליון ומספר המתים הרשמי כ-5.5 מיליונים, לצד רבים שלא אובחנו לפני מותם.
הכתבה פורסמה במקור באתר דוידסון
בבריטניה לא מגיעים לשיאים של לפני שבועיים, אך עדיין הקו הכללי הוא עליה ונספרו בחלק מימות השבוע מעל 200,000 מאובחנים ביממה. עם זאת, יתכן שיש עיכובים ארוכים במסירת התוצאות שמשפיעות על הכמות היומית המדווחת ועל היערכות חשובה בבתי אבות ובבתי כלא. התקווה בבריטניה הייתה לקריסה מהירה יחסית של גל האומיקרון, כמו שראו בדרום אפריקה, אך בשטח, לפחות בלונדון, נראה שזה לא קורה.
תופעה זו מתיישבת עם חששות של מומחים מהסקה ישירה ממה שהתרחש באפריקה לגבי העולם המערבי בגלל השונות הגדולה בין האוכלוסיות, ובייחוד עקב מספר המחלימים הגדול באפריקה. בינתיים בעולם המערבי הכיוון הוא עליות גדולות במדינות רבות. בקנדה מתגלים בשבועיים האחרונים כ-40,000 מאומתים ליום – פי עשרה משיאי גל הדלתא בספטמבר.
בארצות הברית נספרו שלשום 870,000 נדבקים ביממה אחת, ומספר המתים מקורונה עומד על כ-1,500 ביום. בצרפת סופרים מעל 300,000 נדבקים ליום ויותר מ-200 מקרי מוות, וכך גם במדינות נוספות.
הווריאנט לא מכה רק במדינות המערב. ברזיל, שלאחר התחלואה והתמותה הגבוהות בווריאנט גמא, הצליחה איכשהו לחמוק מפגיעתו הרעה של וריאנט דלתא, רואה כעת מקרי אומיקרון רבים. אחרי תקופה לא קצרה של כעשרה נדבקים ליממה, מספר מתון עבור מדינת הענק הזו, נספרים שם בימים האחרונים שוב כ-50,000 מקרים ליממה, בזכות דיווחי מעבדות פרטיות, לאחר שמערכת הדיווחים המרכזית מושבתת מאמצע החודש הקודם. אין ספק שמדובר בקצה הקרחון.