מספר המאומתים השבוע נע סביב 10,000 ביום. מספר גבוה במיוחד של מאומתים בשבת, מעל 6,000 הביא את הממוצע השבועי ל-9,623 מאומתים ליממה, לעומת 6,776 בשבוע שלפניו. בבתי החולים מאושפזים כעת כמעט 1,000 חולי קורונה, מהם 255 במצב קשה, לאחר שבתחילת השבוע שעבר עמד מספר החולים קשה על 177. מתוכם 50 חולים במצב קריטי.
מספר המתים מקורונה בישראל עלה השבוע ל-10,926, כשלפחות שישה מתו ביום חמישי האחרון. לאחר תקופה של 2-1 מתים ביממה, מסתמנת בשבועיים האחרונים מגמה של עליה איטית, והממוצע עלה ליותר משלושה ביממה, לפני שמביאים בחשבון עדכונים מאוחרים יותר שצפויים להגיע עבור הימים האחרונים.
במשרד הבריאות בינתיים לא מבצעים שום פעולה חדשה, ומסתפקים בהמלצה לציבור לחזור לעטות מסכות במקומות סגורים.
הכתבה פורסמה במקור באתר מכון דוידסון לחינוך מדעי
לא רק בישראל יש עלייה בתחלואה. בגרמניה למשל אבחנו השבוע קרוב ל-120,000 מאומתים ביממה, ברצף של עלייה עקבית בתחלואה שנמשכת במהלך החודש האחרון, בשל התפשטות וריאנט BA.5 שאחראי לרוב התחלואה גם אצלנו. גם שם, לפחות ברמה הפדרלית, לא נעשה בינתיים יותר מדי, אם כי שר הבריאות הגרמני שוקל להחזיר את חובת המסכות לקראת הסתיו.
ביוון, מדינה שאוכלוסייתה גדולה רק מעט יותר משל ישראל, נרשמו בימים האחרונים כ-12,000 מאומתים ליום. מספר המתים שם הוא כעשרה ליממה, ובסך הכול מתו מקורונה ביוון יותר מ-30,000 איש. היוונים מציעים כעת מנת דחף נוספת (חיסון רביעי) עבור בני 30 ומעלה, ובמיוחד עבור בני יותר מ-60. מספר החולים המונשמים ביוון הוא בסביבות 90.
באוסטרליה, שעד ספטמבר 2021 חסמה בהצלחה רבה את הגעת הקורונה, נכנעו לאומיקרון וכבר חודשים סופרים שם עשרות אלפי נדבקים ביום. כעת מסתמנת שם עוד עלייה קלה בתחלואה ומספר המתים שם עומד על יותר מ-300 בשבוע. גם באוסטרליה מאיצים בציבור לקבל מנות דחף של החיסון – את השלישית או הרביעית, לפי הצורך, בתקווה להוריד כך את התחלואה והתמותה. אם אין די בקורונה, כעת ללא מסכות גם השפעת חזרה למדינה בעוז בעונת החורף שלה בחודשים אלה בחצי הכדור הדרומי, לאחר הפוגה בשנתיים הקודמות בגלל אמצעי ההגנה מפני קורונה. ההערכות באוסטרליה הן שכשליש מהאוכלוסייה נחשפה לקורונה מאז פרוץ המגפה, מספר נמוך יחסית למדינות רבות אחרות.
באפריקה המדינה המובילה בדיווחי הקורונה בימים אלה היא מרוקו עם מעל 3,000 מאומתים חדשים מדי יום, אפילו יותר מאשר בדרום אפריקה שם גל ה-BA.5 בדעיכה ומספר המאומתים היומי פחות מ-1000. באפריקה כמובן יש בעיה קשה של נגישות לבדיקות ולמעשה אי אפשר לדעת באמת כמה חולים יש שם. גם בעיות באספקת החיסונים נפוצות שם, וכדי לנסות לקדם פתרונות לבעיה הזו מקימה החברה הגרמנית ביונטק מפעל לחיסוני mRNA ברואנדה, בתקווה לשפר את נגישות האפריקאים לחיסונים מתקדמים.
בזירת אבעבועות הקוף, ארגון הבריאות העולמי שקל להכריז על המצב כמצב חירום בינלאומי, לאחר שיותר מ-4,000 נדבקים כבר תועדו מחוץ למדינות האנדמיות באפריקה, אך בשלב זה החליט להימנע מהמהלך. בבריטניה מתקרבים לאלף מאומתים, בספרד מעל 700, ובגרמניה מתקרבים ל-700. בישראל אובחנו עד כה 18 חולים באבעבועות קוף, לפחות אחד מהם נדבק בארץ. אלפי מנות חיסון נחתו בישראל, וילדה בת חמש כבר חוסנה לאחר שאביה נדבק ואחותה פיתחה תסמינים. בשלב זה נראה שהנגיף כבר הגיע כמעט לכל מקום. מקרים נרשמו בטייוואן, סינגפור, לוקסמבורג ולבנון. אפילו בדרום אפריקה זיהו הדבקה אצל בן 30 שלא נסע לשום מקום לפני שחלה, כך שברור שיש שם העברה קהילתית לא מאובחנת.