בחודשים האחרונים נעשו מאמצים רבים על ידי מדענים למצוא טיפולים אפשריים לנגיף הקורונה. רבים מהם בדקו את יעילותן של תרופות קיימות, שכן בעבר תרופות למחלות מסוימות הצליחו לעזור גם למחלות אחרות. נוסף לכך, זה יכול להיות פתרון יחסית מהיר. לכן בחודשים האחרונים פורסמו לא מעט דיווחים סביב תרופות שונות שנמצא כי הן פוטנציאליות לטיפול בחולי קורונה. כעת דיווחים מצביעים על תרופה נוספת שעשויה לעזור במלחמה נגד הנגיף - והיא די מפתיעה.
בחודשים האחרונים נבדקת תרופה בשם איברמקטין - שמיועדת לטיפול בכינים - כפוטנציאל לטיפול בחולי קורונה. על פי הממצאים שפורסמו עד כה, נראה כי שימוש בתרופה זו הפחית את התמותה ממחלת הקורונה.
מחקר קודם שנעשה על התרופה ופורסם בחודש יוני האחרון, הראה כי היא מסוגלת למנוע שכפול של הנגיף, אם כי התרופה נבדקה בתנאי מעבדה על תרביות תאים בלבד - ולא על בני אדם. המחקר הנוכחי, שנעשה על ידי הווירולוג אנדרו היל מאוניברסיטת ליברפול, הראה הפחתה של 80 אחוז בתמותה בקרב חולי קורונה מאושפזים.
המחקר מחכה לביקורת עמיתים ולפיכך הוא טרם פורסם בספרות הרפואית. לדברי היל, רק שמונה מטופלים מתו מקורונה מתוך 573 מטופלים שקיבלו את התרופה, בהשוואה ל-44 מתים שקיבלו פלצבו מתוך 510 חולי קורונה. "אם נראה תוצאות דומות באופן עקבי במחקרים נוספים, אז זה הולך להיות טיפול שיחולל שינוי רב", אמר היל.
עוד ב-mako בריאות:
>> ההרגל המגונה שהפך למסוכן יותר בזמן הקורונה
>> התחסנה והניקה במקביל – ועוררה סערה
>> 4 מזונות מאסט לתוחלת חיים ארוכה
למרות התוצאות האופטימיות, ישנם הטוענים כי היל ממהר מדי להגיע למסקנות ונדרשים מחקרים נוספים לפני שניתן יהיה להכריז על איברמקטין כתרופה יעילה נגד נגיף הקורונה. "רבים מהמחקרים האחרונים כוללים מספר נמוך של משתתפים, עיצוב חלש של המחקר ומינון תרופתי לא עקבי, בחלק מהמקרים התרופה ניתנת בשילוב עם תרופות אחרות", ציין אנדרו מקלקלן, מרצה באוניברסיטת סידני שהתראיין לדיילי מייל.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (05.01.2021) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.