מחקר שנערך על חולי הקורונה הראשונים בסין לפני למעלה משנתיים מצא כי מעל מחצית מהנדבקים עדיין חווים לפחות סימפטום אחד של לונג קוביד. התסמינים הנפוצים ביותר לאחר שנתיים היו חולשת שרירים או עייפות וקשיי שינה, שניהם דווחו על ידי 31% מהמשתתפים. חשוב לציין שכלל הנבדקים אושפזו בבית החולים והמחלה פגעה בהם בראשית המגפה עוד לפני שהיו כמובן חיסונים ותרופות.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
שיפור משמעותי בתחושות חרדה ודיכאון
החוקרים מאוניברסיטת קפיטל רפואי בבייג'ין הובילו צוות שחקר את התוצאות ארוכות הטווח של 1,192 חולים שאושפזו עם קורונה במרכז רפואי בווהאן, סין, מה-7 בינואר עד ה-29 במאי 2020, גל המגיפה הראשון. הגיל הממוצע של הנבדקים היה 57, ו-54% מהחולים היו גברים. כמעט 70% מהם קיבלו תוספת חמצן, בעוד 8% קיבלו תמיכה נשימתית "ברמה גבוהה יותר", ו-4% אושפזו לטיפול נמרץ.
ל-68% היו תסמינים לאחר 6 חודשים, 55% מהם נותרו עם תסמין אחד או יותר לאחר שנתיים. כמעט בכל התחומים היה שיפור מתמשך עם הזמן במיוחד בתחום הנפשי כמו חרדה ודיכאון, כאשר תסמיני החרדה ירדו מ-256 מתוך 1,105 (23%) לאחר 6 חודשים ל-143 מתוך 1,191 (12%) לאחר שנתיים. ללא קשר לחומרת המחלה הראשונית שלהם, 89% מהמשתתפים חזרו לעבודתם המקורית לאחר שנתיים.
ההערכות הרפואיות כללו מבחן הליכה בן שש דקות, בדיקות מעבדה ושאלונים על תסמינים רפואיים, בריאות הנפש ואיכות חיים. התוצאות נקבעו מול קבוצת ביקורת תואמת גיל, מין ומחלות נלוות של אנשים באוכלוסייה הכללית ללא היסטוריה של הדבקה בקורונה.
"הממצאים שלנו מצביעים על כך שעבור שיעור מסוים של חולי קורונה שאושפזו, נדרשות יותר משנתיים כדי להתאושש לחלוטין מהנגיף", אמר המחבר הראשי של המחקר פרופסור בין קאו, מבית החולים לידידות סין-יפן, סין. "מעקב שוטף אחר ניצולי COVID-19, במיוחד אלה עם תסמינים של לונג קוביד, חיוני כדי להבין את מהלך המחלה הארוכה יותר, כמו גם חקירה נוספת של היתרונות של תוכניות שיקום להחלמה".