מחקר שנעשה על ידי קבוצת חוקרים מגרמניה ומצרפת מצא קשר מעניין בין שפעת לקורונה. לטענתם, ממצאי המחקר יכולים לתרום לבלימת התפשטות הנגיף בחודשים הקרובים בחצי הכדור הצפוני, שנכנס לחודשי הסתיו והחורף.
החוקרים יצרו מודל מתמטי להדבקה של נגיף הקורונה בבלגיה, נורבגיה וספרד. לפי החישובים של מודל זה, שיעור גבוה של נדבקים בשפעת נמצא קשור לעלייה במקרי ההידבקות בקורונה בכל אחת מהמדינות הללו. לדברי החוקרים, מסקנה זו תואמת למסקנות של מחקרים קודמים בנושא.
באיטליה, שיעור גבוה של חיסוני שפעת נמצא קשור לשיעור נמוך יותר של תמותה כתוצאה מנגיף הקורונה. בנוסף לכך, ציין אחד החוקרים בראיון לרויטרס, מחקר שנעשה לא מזמן בארה"ב על כ-12 אלף אנשים, מצא כי אלו שהיו מחוסנים נגד שפעת היו בסבירות נמוכה יותר לקבל תוצאה חיובית בבדיקת קורונה.
לפי מסקנות המחקר, שפורסם בכתב העת המדעי medRxiv, נראה שנוכחות של שפעת באוכלוסייה תורמת להתפשטות נגיף הקורונה, כפי שהמודל הראה שאכן קרה במדינות מסוימות באירופה בתחילת המגפה (חורף 2020). לפיכך, החוקרים מציינים כי ייתכן שמומלץ לעודד את הציבור הרחב להתחסן נגד שפעת, "לא רק כדי להפחית את האשפוזים כתוצאה משפעת, אלא גם כדי להפחית את ההשפעה שיש לכך על התפשטות נגיף הקורונה והתמותה מקורונה".
עוד ב-mako בריאות:
>> אפידמיולוגית: זה המושב הבטוח ביותר באוטובוס
>> מחקר חדש: ריחוק פיזי לא מספיק למניעת הדבקה
>> לא מצליחים להירדם? 8 משקאות שיעזרו לכם
מובן שאין זה אומר שאם אתם מקבלים חיסון נגד שפעת, אתם מוגנים מפני נגיף הקורונה, שכן עדיין יכולים להיות גורמים נוספים לא ידועים שהשפיעו על תוצאות המחקר. בנוסף לכך, יש לציין כי המחקר טרם עבר ביקורת עמיתים, שתבדוק האם תוצאות המחקר אכן אמינות מבחינה מדעית.
עד אז, נראה שבכל זאת לא יזיק להתחסן מפני השפעת, שכן זה עדיין יוכל לעזור במלחמה בנגיף הקורונה, לו רק בכך שזה ימנע התאשפזות כתוצאה משפעת ויקל על העבודה של בתי החולים שעלולים להיות עמוסים במיוחד בחורף. פחות עומס בבתי החולים יכול בהחלט להשפיע משמעותית על יעילות הטיפול בחולי קורונה ובחולים אחרים. החשש מפני החודשים הקרים כבר החל לחלחל וניתן לראות בארץ ובעולם ביקוש גדול יותר לחיסוני שפעת השנה.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (15.09.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.