מחקר חדש שנעשה על ידי חוקרים מהונג קונג ופורסם בכתב העת המדעי GUT חושף כי נגיף הקורונה מסוגל להישאר במעיים זמן רב, גם אחרי שהוא נעלם מדרכי הנשימה – וגם ללא תסמינים במערכת העיכול. החוקרים הסיקו מכך, כי ייתכן שבדיקות צואה יהיו מדויקות יותר לזיהוי הנגיף.
מדובר במחקר קטן שנעשה על 15 מטופלים בלבד, כך שנדרשים מחקרים נוספים נרחבים יותר על כמות גדולה יותר של אנשים כדי להבין אם אכן מדובר בשיטה שכדאי לאמץ אותה. למרות זאת, מדובר בתוצאות מסקרנות בעלות פוטנציאל לתרום להבנה טובה יותר של נגיף הקורונה.
המחקר נעשה במטרה להבין טוב יותר את פעילות הנגיף במערכת העיכול. במהלכו, החוקרים לקחו דגימות צואה מ-15 מטופלים – בשבעה מהם נמצא נגיף קורונה פעיל במעי, חלקם כלל לא סבלו מתסמינים אופייניים לזיהומים במערכת העיכול, כמו בחילות או שלשולים. בשלושה מטופלים נגיף הקורונה המשיך להיות פעיל גם שישה ימים לאחר שדגימות שנלקחו מדרכי הנשימה חזרו שליליות לנגיף.
לדברי החוקרים, הממצאים "מדגישים את החשיבות של מעקב ארוך-טווח אחר נגיף הקורונה והאיום של הדבקה ממקור צואתי". לטענתם, בדיקות צואה עשויות להיות דרך יעילה יותר לבדיקת קורונה, במיוחד בקרב אנשים שמחלימים מהנגיף ורוצים לוודא שהם אכן לא נושאים אותו בגופם ולא יכולים להדביק אחרים.
עוד ב-mako בריאות:
>> אפידמיולוגית: זה המושב הבטוח ביותר באוטובוס
>> מחקר חדש: ריחוק פיזי לא מספיק למניעת הדבקה
>> לא מצליחים להירדם? 8 משקאות שיעזרו לכם
פול צ'ן, יו"ר המחלקה למיקרוביולוגיה באוניברסיטה שבה נעשה המחקר, ציין בנוסף בהצהרה כי ילדים הם מועמדים טובים לבדיקות צואה, כיוון שלפי ממצאי המחקר, העומס הנגיפי במעיים שלהם היה פי כמה וכמה יותר גבוה משל מבוגרים. בנוסף לכך, מאחר שבדיקת קורונה באמצעות מטוש היא פולשנית ולא נעימה, במיוחד עבור ילדים, בדיקות צואה יכולות להיות אלטרנטיבה טובה שמספקת תוצאות מדויקות.
מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ג' (08.09.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.