אורית סויד (45), נשואה ואם ל-4 ילדים, מחלימה מסרטן השד פגשה את סילבי דניאל, אחות היחידה לאונקולוגיית השד במרכז הרפואי רבין אשר ליוותה אותה לאורך כל הטיפולים המאתגרים, לשיחה על שמירה על איכות החיים לצד המחלה והדרכים לעשות זאת.

סילבי, את בעצם ליווית אותי בכל תקופת המחלה וגם אחריה והיית פשוט נפלאה אליי, מה בעצם התפקיד של אחות מתאמת?

"אישה שמאובחנת עם סרטן שד זקוקה לתמיכה מרגע האבחנה. התמיכה כוללת מתן מידע והסבר אודות הטיפול שהיא תקבל, עזרה בניהול תופעות הלוואי ועזרה בפנייה למרפאות השונות. הכי חשובה היא התמיכה הנפשית. האחות היא הכתובת הראשונה למטופלת. הטיפול בסרטן שד יכול לכלול טיפול מקומי, ניתוח, קרינה וטיפול סיסטמי, כאשר הטיפולים האלה עשויים לגרום לתופעות לוואי. אם מטופלת סובלת מאחת מתופעות הלוואי היא פונה אליי, ואני בעזרת הניסיון והידע שלי מנסה לעזור לה ככל שניתן. אם אין באפשרותי לעזור לה אני מפנה אותה למיון, מקדימה את התור לאונקולוגית או עוזרת לה בפנייה לאחת המרפאות בהתאם לבעיה".

אילו פתרונות טיפוליים יש היום לשמירת איכות החיים של מטופלות סרטן שד?

"מטופלת לדוגמה, שתזדקק לטיפול כימי, בחלק מהטיפולים ניתן להציע לה כובע קרח. כובע קרח מקטין את הסיכוי לנשירת שיער. ישנם טיפולים הניתנים פומית, בכדורים. ישנם טיפולים הניתנים בזריקה תת-עורית שמקצרת את משך הזמן של המטופלת באשפוז יום וגם חוסכת פתיחת וריד. בנוסף, יש מחקרים שמציעים למטופלת טיפולים חדשניים שלא נמצאים בסל התרופות".

אורית: "בטיפול הביולוגי היה לי קושי במציאת ורידים. באת והצעת לי לעבור לטיפול בזריקה, שזה ממש עזר לי, יכולתי להגיע, לקבל את הזריקה ולהמשיך בסדר היום.

אין אישה שלא משתנה אחרי טיפולים של סרטן השד. אתה מבין שהחיים הם מאוד יקרים ואני מאוד משתדלת ליהנות מכל יום שאני קמה בבוקר. הקמתי קבוצה של נשים מטופלות. זה פשוט ממלא אותי, משמח אותי ונותן משמעות נפלאה לחיים".

 

יש להדגיש כי בחירת הטיפול האפשרי הינה להחלטת המטפל הרושם את המרשם בהתייעצות עם המטופל. המידע נכון לפברואר 2023. למידע נוסף ,יש לפנות לרופא המטפל. שירות לציבור. מוגש בחסות חברת רוש פרמצבטיקה (ישראל) בע"מ.