זה כואב, מגרד, בולט בשטח והורס כל פוטנציאל לנשיקה לוהטת עם הדייט או אפילו עם הדודה. כן, הווירוס הבלתי חינני שנקרא "הרפס השפתיים", גורם להופעה של שלפוחיות ופצעים באזור הפה והאף, והוא אחד המביכים שיש.
החדשות הטובות: כיום קיימות משחות מתקדמות כגון "פנליפס קולור", המאפשרת לטפל בהרפס טרם הופעת הפצעים וגם לטפל בפצעים ולהסתיר אותם בגוון העור גם לאחר הופעתם. מהו הזמן האולטימטיבי לטיפול ומה הסיכוי שזה יחזור? העובדות לפניכם.
וירוס ההרפס למעשה חי בתוך התאים בגוף והורס אותם בו זמנית. התאים שנפרדים זה מזה הם אלה שבפועל גורמים לשלפוחיות.
מעבר למבוכה הנלווית להופעת הפצע, התופעה מאוד מדבקת, בעיקר בשלב שבו נראים הנגעים על פני השפתיים. במקרה כזה כדאי להימנע מנשיקות או ממגע בפה הסובל, במיוחד כשמדובר בילדים או בקשישים שמערכת החיסון שלהם רגישה יותר.
הסיבה להרפס אינה ברורה לחלוטין. ההערכה היא שהוא מתרחש על רקע של החלשות מערכת החיסון. גם לחץ נפשי או פיזי עלולים להשפיע ולהחמיר את התופעה.
למרות המיתוס, לא מדובר בתופעה השכיחה בימי החורף בלבד. עם זאת, נמצא כי אקלים יבש כמו במדבר למשל או באזורי סקי, עשוי להשפיע על הופעת הנגעים.
בשלב ההתחלתי של ההרפס תורגש צריבה או עקצוץ מקומי שיתנפחו בהדרגה. בתוך 24 שעות יופיעו גם השלפוחיות האופייניות.
מומלץ לטפל בהרפס עוד בשלב הראשון בטרם הופעת הפצעים, על ידי מריחת משחה מתאימה. במידה והפצעים כבר יצאו, מומלץ להשתמש במשחה המטפלת בפצעים גם לאחר יציאתם.
התופעה עוברת תוך 5-7 ימים, אך במקרים רבים היא חוזרת שנית. במקרה שחוויתם הרפס מעל 3 פעמים בשנה, רצוי להתייעץ עם רופא מומחה שיציע טיפול מניעתי.
רבים סובלים מהרפס ללא ידיעתם משום שהוא קיים אצלם במצב "רדום". עניין זה חסר חשיבות מאחר שהדבקה מתאפשרת, כאמור, רק בשלב הופעת הנגעים.*פנליפס מכיל 1% פנציקלוביר. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש.
* התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
פתח הכל סגור הכל