בשנים האחרונות הסוכר הפך להיות אויב העם, וכל מי שרוצה לשמור על אורח חיים בריא מקפיד להימנע מממתקים, עוגות ועוגיות, מזונות שמלאים בסוכר.
אבל מה קורה עם המזונות שנחשבים בריאים יותר או שטעמם לא מתוק? גם שם מסתבר, מסתתר לא מעט סוכר. גם המזונות שנחשבים לבריאים יותר ומעובדים פחות, עדיין עלולים לגרום לעליית סוכר בדם, מה שעלול להוביל להשמנה. הרבה מהסוכר שיש בפירות אינו נספג בגוף באותה מהירות כמו שנספג הסוכר ממזון מעובד, אך עדיין כשאוכלים כמויות גדולות של פירות, זה עלול להוביל לעלייה במשקל.
בעזרת דיאטנית מומחית, נסיינים ומכשיר מיוחד שבודק את רמת הסוכר בדם, רצינו לבדוק כמה סוכר יש במזונות שנחשבים תמימים.
בדקנו את רמת הסוכר של הנסיינים לפני ואחרי שהם טעמו מאותם מזונות. מתוצאות הבדיקה התברר שאפרסמון הוא הפרי עם הכי הרבה סוכר, ויש בו לא פחות מ-11 כפיות סוכר. הפרי שהגיע למקום השני הוא מנגו, שמכיל 6 כפיות סוכר.
בתפוח עץ בינוני יש 4 כפיות סוכר – כמות גבוהה יותר מכמות הסוכר המצוי בשוקולד מריר.
הפירות שמכילים הכי מעט סוכר הם תותים וקיווי, שמכילים בממוצע כ-2 כפיות סוכר.
ומה בגזרת הירקות?
הירקות עם הכי הרבה סוכר הם תפוח אדמה ובצל עם 3 כפיות סוכר בממוצע, והכי פחות סוכר יש בתרד, מלפפון ועגבנייה, שמכילים בין כפית לחצי כפית סוכר בממוצע.