היום בפינתנו: איך תשתו יותר מים, ועל הדרך גם תוסיפו לכם יופי של מנת בריאות יומית? הכירו את מי הקינמון. או אם תרצו: תה קינמון מקורר. נשמע לכם עדיין חם מדי? חכו עם זה רגע.
בואו נתחיל מהקינמון. "הוספת קינמון למים היא לא רק תוספת נהדרת של טעם, אלא גם כזו שמספקת מגוון יתרונות בריאותיים, כגון: מתן תכונות נוגדות חמצון, אנטי דלקתיות ואנטי סרטניות, תמיכה בבריאות הלב, הורדת כולסטרול והיא אף עשויה לסייע בירידה במשקל", אומרת השפית והתזונאית סרנה פון, מייסדת אליכימיה קולינרית.
הדרך להכין מי קינמון היא פשוטה בהחלט, אם כי דורשת היערכות קלה מראש: כל מה שצריך הוא מקל קינמון טרי ומים רתוחים. שמים פנימה את מקל הקינמון ונותנים לו להתבשל עד שהמים מקבלים גוון חום עמוק, לאחר כ-10 דקות לערך. מורידים מהגז, מוציאים את הקינמון ונותנים למים להתקרר.
האם יש זמן טוב יותר לשתות את מי הקינמון? ובכן, פון אומרת כי מנסיונה: "אנשים רבים אומרים ששתיית מי קינמון בלילה יכולה לסייע לירידה במשקל. אחרים מצביעים על ההשפעה הטובה של שתיית מי קינמון בבוקר על מערכת העיכול. נסו ובדקו מה עובד לכם".
שימו לכם כוכבית לפני שאתם שותים
עם זאת, חשוב גם לסמן כוכבית קטנה בנושא. בעוד שנטען כי מי קינמון יכולים להגביר את חילוף החומרים, אל תנסו להשתמש במים אלו כתחליף לירידה נכונה במשקל. "יש כמה התוויות נגד צריכת קינמון", אומרת פון. "במינונים גבוהים קינמון עלול להיות רעיל לכבד, כך שרצוי שאנשים הסובלים ממחלת כבד ינקטו משנה זהירות. כמו הרבה דברים, אין די מחקר על ההשפעות של קינמון על נשים בהריון, כך שמומלץ להימנע ממשקה זה בזמן הריון". הסיבה היא שבחלק מהסוגים השונים של הקינמון, כמו זה שמגיע מסין ואינדונזיה למשל, קיימות רמות גבוהות יותר של קומרין – כימיקל שאם צורכים ממנו הרבה עלול לגרום כאמור לנזק בכבד, כמו גם לפצעים בפה, בעיות בנשימה ועוד.
כמו כן, כדי לקבל את ההשפעה ההוליסטית, מציעה פון לקיים אורח חיים של בריאות אופטימלית: אכילת מזון בריא, זמן מנוחה, איזון הורמונים, פעילות גופנים ודאגה לבריאות הפיזית והנפשית. כל אלו, ביחד עם מי קינמון, יביאו אותנו רחוק.