אוהבים צ'אי? אז אתם ממש תאהבו את הדבר הבא: מתברר שלתה העז והארומטי הזה יש הרבה מעבר לטעם נפלא ומרגיע. התה שמגיע אלינו מהודו הוא תה שחור מתובל שהפך פופולרי יותר ויותר בעולם המערבי ויש לו גם שלל יתרונות בריאותיים.
מסייע לבריאות הלב, עשיר בנוגדי חמצון ומפחית דלקות
הצ'אי הפופולרי מיוצר עם תה שחור, ג'ינג'ר ומגוון תבלינים, ביניהם ציפורן, שומר, קינמון, הל ופלפל שחור, אם כי יש גם סוגים נוספים של צ'אי שעשויים מגרגרי פלפל, זרעי כוסברה וכוכב אניס – רשימת רכיבים הידועים בתור אורחי כבוד בתפריט הבריאות שלנו. לכן, נוסף לטעמו הנועז, תה צ'אי יכול להועיל מאוד לבריאותנו. הוא מסייע לבריאות הלב שלנו, מקור נהדר לנוגדי חמצון ומפחית דלקות בגוף.
מקל בחילות
כמו כן, אם אתם סובלים מבחילה, הג'ינג'ר והקינמון שבתה עוזרים להרגיע וליישב את הבטן. עוד נמצא במחקרים כי צ'אי יכול לסייע בוויסות רמות הסוכר בדם לאחר ארוחה, כך שמדובר במשקה נהדר לאנשים הסובלים מסוכרת.
עוד ב-mako בריאות:
>> חיסון "פייזר" פחות יעיל לאנשים בקבוצה זו
>> זה מה שאוכל חריף עושה לגוף שלכם
>> הסימנים שיכולים לנבא מראש מוות מקורונה
יש כמה דרכים להכין את התה המהולל שמכונה לעתים קרובות מסאלה צ'אי - תה מתוק וחריף שמבושל בדרך כלל עם מים חמים וחלב (מעדן!). את טעמו המתוק הוא מקבל מהמתקה של מעט סוכר או דבש. ניתן להגיש את הצ'אי חם או קר, בתור תה רגיל או לאטה, והוא זמין לרכישה ברוב בתי הקפה. כמו כן ניתן גם לקנות שקיות תה צ'אי מעורבבות מראש.