לפעמים אנחנו סובלים מכאב ראש שפשוט מסרב להיעלם, למרות ניסיונות רבים שכוללים שתיית המון מים ומגוון משככי כאבים. אבל אנחנו נוטים לשכוח שלעתים התרופות היעילות ביותר דווקא "מסתתרות" במטבח – ולא בארון התרופות שלנו.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

ג'ינג'ר ידוע בתור צמח שמיוחסות לו לא מעט סגולות רפואיות, מהקלה על כאבי בטן ועד לסילוק ריח רע מהפה. אך אחד היתרונות הבריאותיים שאנשים פחות מכירים של הג'ינג'ר, הוא דווקא שיכוך כאבי ראש. אלא שכדי שזה יהיה יעיל, צריך להשתמש בו קצת אחרת ממה שאנחנו רגילים.

"התכונות האנטי-דלקתיות של הג'ינג'ר יכולות להיות יעילות יותר מתרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידים (משככי כאבים סטנדרטיים)", אומרת סרינה גולדשטיין, המתמחה בנטורופתיה ובהורמונים. ויש אכן מחקרים שיכולים לגבות את זה: מחקר קטן שפורסם בשנת 2017 מצא שאבקת ג'ינג'ר אפקטיבית כמו איבופרופן (תרופה שמוכרת בשמותיה המסחריים אדוויל, נורופן, אדקס, ועוד), בשיכוך כאבים ונפיחות בקרב מטופלים שסבלו מכאבי שן בינה. "וכמו שתרופות רבות נגד מיגרנה פועלות על ידי שחרור סרוטונין ("ההורמון השמח") בגופינו, ג'ינג'ר פועל באותה צורה".

עוד ב-mako בריאות:
>> להתרחק: זה המאכל שעושה לכם שחורים בפנים
>> חושבים תמיד על הגרוע מכל? אולי זאת הסיבה 
>> הפריחה המוזרה שהתגלתה כמחלה קטלנית 

למרוח על המצח או בין הגבות

הצורה שבה יש להשתמש בג'ינג'ר לשיכוך כאבי ראש היא מעט שונה ממה שרובנו מכירים. לרוב נוסיף פרוסות ג'ינג'ר למים רותחים או לתה, אבל הפעם אפשר גם בדרך אחרת. סרינה ממליצה להכין משורש ג'ינג'ר משחה – ולמרוח אותה על המצח או בין הגבות.

ממרח ג'ינג'ר (צילום:  Swapan Photography, shutterstock)
למרוח על המצח או בין הגבות | צילום: Swapan Photography, shutterstock


אלו מכם שמעדיפים לשתות ג'ינג'ר כרגיל בהחלט יכולים. "הרתיחו שורש ג'ינג'ר טרי במים חמים כדי להכין תה (כך הג'ינג'ר ייספג מהר יותר) או הוסיפו אבקת ג'ינג'ר בכוס של שוט עם מעט מים", ממליצה סרינה. "מרבית הסרוטונין מיוצר במעי. ומאחר שג'ינג'ר יכול להפחית בחילה, גזים ונפיחות, ככל שהמעי בריא יותר, כך יותר סרוטונין זמין בגוף, מה שיכול למנוע כאבי ראש".