באמצעות שימוש ביתי, זול ולא פולשני תוכלו להחליק את הקמטים שמעטרים את פניכם: נשמע כמו חלום? אביזר שמתועד על פניהן של משפיעניות וקופץ לאחרונה בפיד, מתיימר לספק חלופה הוגנת לבוטוקס. הטרנד שתפס תאוצה, מבוסס על טכניקה מיוחדת שפיתח הכירופרקט היפני ד"ר קנזו קאזה בשנות ה-70, שיועדה במקור לשחרור שרירים תפוסים. אבל האם הוא באמת עובד?

ד"ר מוניקה אלמן, מומחית למחלות עור ואסתטיקה, והמנהלת הרפואית של מכבי אסתטיקה חושבת שהתוצאה שתקבלו מהטריק הזה היא בדיוק התוצאה ההפוכה מזו שאתם מנסים להשיג. לדבריה, כל פעולה של מתיחת יתר של העור למעשה מעצימה את הרפיון וגורמת לנזק תת-עורי – בין שמדובר במתיחת יתר של השיער באמצעות גומייה במטרה 'להרים' את הפנים ובין שמדובר במדבקות כאלה ואחרות.

View this post on Instagram

A post shared by FOR MAKEUP CREATORS (@skulltressmasterclass)


"העור שלנו בנוי ממש כמו גג רעפים – עם הזמן הוא עובר שינויים כתוצאה מחשיפה לשמש, גיל, שינויים פיזיולוגיים, גנטיים ועוד. ניסיון למתוח אותו באמצעות מדבקות אולי עשוי לספק אפקט רגעי של מתיחה, אולם מדובר באשליה, שכן ברגע שנסיר את המדבקות המצב ישוב לקדמותו". אגב, היא מציינת שכיום ישנן אופציות זמינות וטובות שמאפשרות להשיג את תוצאת המתיחה בלי לפגוע בעור ולגרום לרפיונו – החל משימוש בגלי רדיו, דרך טכנולוגיות טרמו מכניות ועד חוטים נספגים והזרקת ביוסטימולטור – חומרים שמשפרים מאוד את נראות העור.