אימאלה איזה סיר קציצות מטורף אתם לא מבינים איזה טעים. השילוב של הבשר והפירות היבשים זה שוס! חלום חלום חלום. אגב הבטחתי לכם מתכונים שווים ומאוזנים אז הקציצות אפויות בתנור ואני בהלם מכמה שהן טעימות.

לקציצה:

  • חצי קילו בשר טחון מס 2

  • 1 תפו"א בינוני מגורד או במעבד מזון

  • 1 בצל מגורד או במעבד מזון

  • חצי צרור פטרוזליה קצוצה

  • 2 -3 כפות גדושות פירורי לחם

  • ביצה מידה m

  • כפית מלח כפית פלפל שחור רבע כפית פלפל שחור גרוס

  • כפית כמון כף שמן זית 

לטנזיה:

  • 2 בצלים גדולים פרוסים לפלחים
  • כוס משמשים שטופים

  • כוס שזיפים מגולענים ושטופים

  • כוס צימוקים לבנים שטופים

  • כוס אגוזי המלך שטופים (זו לא טעות)

  • 2 כפות סוכר חום/לבן

  • רבע כוס סילאן טבעי אני השתמשתי בgreen

  • כפית שטוחה מלח חצי כפית קינמון

  • 2 כפות סויה

להגשה:

  • אורז לבן

  1. קציצות: מערבבים את כל המרכיבים של העיסה עד למרקם אחיד

  2. מכדררים קציצות בינוניות ומניחים בתבנית של התנור. מרססים בספריי שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה קלה (בערך רבע שעה-עשרים דקות)

  3. בזמן שהקציצות נאפות בתנור מכינים את תבשיל הטנזיה שאליו נזרוק את הקציצות האפויות

  4. מכינים טנזיה: מטגנים את הבצל עם 2 כפות גדושות של סוכר חום עד הזהבה קלה

  5. בהזהבה מוסיפים את המשמשים, שזיפים ,צימוקים,אגוזים מטגנים הכל 5 דקות. מפזרים מעל מלח סילאן וסויה ומערבבים

  6. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים ומערבבים. מביאים הכל לרתיחה מוסיפים את הקינמון מערבבים ומבשלים הכל 5 דקות

  7. מוסיפים קציצות ומבשלים הכל על אש קטנה עשרים דקות. מגישים לצד אורז לבן ונהנים מכמה שזה טעים

עוד מתכונים לט"ו בשבט מחכים לכם כאן>