1 הבסיס: טוחנים במעבד מזון את הפתי בר עם חמאה, סוכר, מסקרפונה וקמח לעיסת פירורים. מוציאים ומשטחים בתבנית טארט. אופים בחום בינוני 20 דקות.
2 הטופי: מחממים את הסוכר במחבת עד שהוא הופך לקרמל. כשכל הסוכר נמס מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שכל גבישי הסוכר נמסים ונוצר טופי חלק.
3 במחבת נוספת מחממים רבע מכמות הטופי יחד עם הקינמון, החמאה והתפוחים, עד שהם מתרככים מעט.
4 מוציאים את הבסיס מהתנור ומסדרים את התפוחים. מחזירים לתנור ל-10 דקות.
5 מוציאים מהתנור ושופכים את יתרת הטופי.
6 לגלידה: מערבבים את כל חומרי הגלם ומכניסים למכונת הגלידה לשעה.
7 מגישים את הטארט עם הגלידה.
*אפשר לשמור בצד חלק מפירורי הפתי בר, לערבב אותם עם טופי ולסדר למעלה לפני האפייה האחרונה.
המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.