אני אוהבת לבשל עם טופו כי הוא חומר גלם שמשתנה לפי המתכון ויותר נכון לפי מה שמתחשק לי. טופו יכול להיות קראנצ'י ומתוק, רך וחריף, אסייאתי או איטלקי, הכל תלוי בתיבול ובדרך ההכנה שאני בוחרת, חלבון כל כך מגוון שסופג טעמים בקלות.
לכבוד יום הטופו, בחרתי להכין מנת ילדות אהובה שלי - אורז עם גזר ואפונה, אבל עם שדרוג אסייתי מודרני.
ארוחה טעימה ומשביעה שמכינים בזריזות!
-
2 כוסות אורז מוכן, אני בחרתי אורז לבן בסמטי green
-
גזר גדול חתוך לקוביות
-
2 ביצים
-
בצל לבן חתוך דק
-
נבטים - לא חובה
-
טופו חתוך לקוביות
-
בצל ירוק חתוך לעיגולים - לא חובה
-
כוס אפונה
-
מעט שורש ג’ינג’ר, לפי הטעם
-
שן שום
-
שליש כוס סויה
-
כף שמן שומשום
-
כף סילאן או דבש
-
מלח
-
פלפל
- מתחילים לטגן את הבצל במחבת ווק חמה
- מוסיפים את הטופו והגזר ומטגנים כעשר דקות עד להזהבה
- מוסיפים 2 ביצים ומקשקשים אותן
- מוסיפים אפונה, נבטים, בצל ירוק ואורז
- תוך כדי ערבוב מוסיפים כף שמן שומשום, ג'ינג'ר מגורד, שום כתוש, סויה, דבש/סילאן ומערבבים לעוד כשלוש דקות
- מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם
- מומלץ לפזר בצל ירוק ונבטים מעל הצלחת ולמי שאוהב ממליצה גם על שברי בוטנים וכוסברה מעל, תוספת משדרגת