סיר אחד, מלא טעמים, שלל ירקות, ריחות שמתפזרים בכל הבית, ובסוף? מנה עשירה בבריאות שקטנים וגדולים אוהבים!

אני אוהבת אוכל תאילנדי על כל צורותיו, ופאד תאי זו קלאסיקה מבחינתי שתמיד מתחשק לי לאכול. אפשר תמיד לגוון את הירקות לפי מה שיש בבית עם אותו רוטב פשוט ומנצח, זו הגרסה המועדפת עליי ביותר:

 

  • 2 גזרים 

  • 1/4 כרוב 

  • 1 גבעול בצל ירוק 

  • אצבע קטנה של שורש ג’ינג’ר green

  • שום פנינה (אפשר גם רגיל)

  • חבילת טופו green

  • חמאת בוטנים green

  • דבש

  • מלח 

  • פלפל שחור גרוס 

  • אטריות אורז

  • שמן זית green

  •  2 ביצים

להגשה:

  • בצל ירוק

  • עלי כוסברה ללא גבעול

  • בוטנים קצוצים

  1. מומלץ לחתוך מראש את הכל לפני שמתחילים לבשל: קוצצים את השום והג׳ינג'ר דק-דק ואת הירקות והטופו חותכים לרצועות
  2. שמים בווק כפית שמן זית בלבד ונותנים לשמן להתחמם
  3. מכניסים את השום והג׳ינג׳ר הקצוצים, מטגנים עד הזהבה ומכניסים את הגזר לדקה וחצי ואז מכניסים את הכרוב חתוך
  4. נותנים להכל להתבשל כארבע דקות ותוך כדי ערבוב והקפצה מכניסים את הבצל הירוק והטופו
  5.  נותנים למוקפץ להתבשל עוד כ-5 דקות. עושים מקום באמצע המחבת ומכנסים שתי ביצים תוך כדי שמערבבים עד שהביצה הופכת למקושקשת ומערבבים הכל יחד
  6.  שופכים פנימה את הרוטב שמערבבים מראש שמורכב משתי כפות מלח, חצי כף פלפל שחור גרוס, כף חמאת בוטנים וכף דבש
  7. בסיר מים רותחים נפרד שמים את אטריות האורז. מבשלים במשך 6 דקות, מוציאים ושוטפים במים קרים (אפשר גם להכין מראש)
  8. שמים את האטריות לייבוש כמה דקות ומכניסים למחבת ווק, מערבבים כשתי דקות ומגישים
  9. מומלץ להגיש עם בצל ירוק חתוך רצועות, עלי כוסברה ללא גבעול ובוטנים טחונים