לבשל עם אהרוני! מי היה מאמין:) ניסיתי לתת פייט כששנינו בחרנו בחמאת בוטנים וכל אחד הכין מנה בסגנון אחר לגמרי בהשראת המזרח והמערב: אהרוני עם סלט אטריות שקופות טרי טרי וטעים בקיצוני ואני במנה אמריקאית קלאסית של קאפקייקס Peanut butter & jelly.
רטובים:
- 4 ביצים
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 3/4 כוס שמן
- תמצית וניל טהורה
- 1 כף חמאת בוטנים
יבשים:
- 1.1/4 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 1 כוסות ריוויון
למילוי:
- ריבה שאוהבים
קרם
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1-3 כפות של חמאת בוטנים טבעית לפי הטעם
- 1 כף אבקת סוכר
-
מקציפים במיקסר כ-10 דקות ביצים וסוכר. מורידים את המהירות ומוסיפים שמן, תמצית וניל וחמאת בוטנים. מורידים את המהירות ומוסיפים לסירוגין את היבשים ואת הרוויון
-
מערבבים במהירות נמוכה רק עד שהקמח נעלם
-
בתוך תבנית שקעים מסדרים עטרות נייר (או תבנית עם עטרות קשיחות מיועדות לאפייה). ממלאים כל שקע עד ל3/4 גובה ואופים 10-15 דקות בחום של כ-160 מעלות
-
מוציאים ומצננים. לאחר שהתקרר מוסיפים ריבה שאוהבים למילוי (עושים חור במרכז הקאפקייק ומזלפים פנימה)
-
מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר ומקפלים פנימה חמאת בוטנים לפי הטעם ובעדינות ומזלפים מעל הקאפקייקס