לכבוד חודש הגאווה️‍ החלטתי להביא את הגיוון, הייחודיות והצבע מהעולם תוכן שלי, אני מקווה שכל אחת מכן ואחד מכם תדע / ידע להנות מהכל ומכולם, שנכיל את השונה, שנהנה מהגיוון ובכללי שנעוף על החיים ועל כל ההזדמנויות שמחכות לנו מעבר לפינה (אהבה, עבודה, חברויות, פחמימות ומה לא)❤️

איך יותר טוב מלחגוג מאשר עם סטות שוות, רטבים מהממים ושהכל מבוסס על הירקות הכי טריים שיש. אז קבלו שש פסטות שמבוססות על תירס, סלק, בטטה, עגבניות, חציל, תרד, זוקיני, ברוקולי ובצל – כל אחד עולם ומלואו.
ניתן להכין רק רוטב אחד, ניתן להכין כמה בבת אחת, מה שבטוח אתם ובני הבית שלכם הולכים להנות בטרוף.

לפסטה:

  • 500 גרם לינגוויני / ספגטי
  • מים רותחים
  • מלח

רוטב עגבניות צלויות אדום:

  • 3 כוסות עגבניות שרי חתוכות לחצאים (סלסלה קטנה)
  • 3 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% (ללא לקטוז לרגישים)
  • כף סוכר חום
  • מלח, פלפל

רוטב בטטה כתום:

  • בטטה בינונית חתוכה לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • רבע כוס ממי בישול הפסטה
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% (ללא לקטוז לרגישים)
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט

רוטב פולנטה צהוב:

  • 2 כוסות תירס טרי או טרי
  • 2 בצלים לבנים חתוכים דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% (ללא לקטוז לרגישים)
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • ניתן לפזר מעל גבינת פרמז'ן

רוטב תרד וזוקיני ירוק:

  • 4 כוסות עלי תרד
  • זוקיני בינוני חתוך לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • רבע צרור עלי בזיליקום
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% (ללא לקטוז לרגישים)
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • ברוקולי שלם חתוך לפרחים קטנים

רוטב חציל כחול:

  • חציל גדול חתוך לקוביות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% (ללא לקטוז לרגישים)
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • ניתן לפזר מעל גבינת פטה ובולגרית ופיסטוקים קצוצים

רוטב סלק סגול:

  • 2 סלקים חתוכים לקוביות קטנות
    4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • כף סוכר חום
  • רבע כוס ממי בישול הפסטה
  • 250 מ"ל שמנת לבישול 15% (ללא לקטוז לרגישים)
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • ניתן לפזר מעל בצל ירוק ופקאנים קלויים

 בישול פסטה: נבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן, נסנן היטב ונשמור כוס ממי הבישול בצד

רוטב אדום: נחתוך את השרי לחצאים, נניח על מגש עם נייר אפייה, נמזוג מעל שמן זית, נבזוק סוכר חום, מלח, פלפל ונערבב
נאפה ב180 מעלות טורבו עד שהעגבניות מתרככות.
נטחן את העגבניות (נקח 3/4 מהכמות) עם שום, שמנת ותבלינים, במידה והתערובת סמיכה מדי נוסיף לה מעט ממי הבישול של הפסטה.
נעביר את הרוטב למחבת רחבה, נרתיח היטב ונוסיף את הפסטה, נערבב היטב ונעביר לכלי הגשה. נפזר מעל את שארית העגבניות ונגיש.

רוטב כתום: נחתוך את הבטטה לקוביות קטנות, נערבב עם שמן זית, מלח, פלפל ונפזר על מגש עם נייר אפייה. נאפה ב-180 מעלות טורבו עד לריכוך הבטטות.
נטחן את הבטטות (נקח 3/4 מהכמות) עם שום, שמנת ותבלינים, במידה והתערובת סמיכה מדי נוסיף לה מעט ממי הבישול של הפסטה.
נעביר את הרוטב למחבת רחבה, נרתיח היטב ונוסיף את הפסטה, נערבב היטב ונעביר לכלי הגשה. נפזר מעל את שארית הבטטה.

רוטב צהוב: במחבת רחבה נטגן בשמן זית שני בצלים קצוצים דק. לאחר הזהבת הבצלים נוסיף פנימה את התירס, שום, מלח, פלפל ומוסקט ונטגן עד לריכוך התירס.
נעביר כ3/4 מכמות התירס למעבד מזון ונוסיף פנימה את השמנת ותבלינים ונטחן היטב. במידה והתערובת סמיכה מדי נוסיף לה מעט ממי הבישול של הפסטה.
נעביר את הרוטב למחבת רחבה, נרתיח היטב ונוסיף את הפסטה, נערבב היטב ונעביר לכלי הגשה. נפזר מעל את שארית התירס ונגיש.

View this post on Instagram

A post shared by Tomer Umansky • תומר אומנסקי (@tomerumansky)

רוטב ירוק: במחבת רחבה נטגן בשמן זית קוביות זוקיני עד לריכוך, נוסיף את התרד, שום, מלח, פלפל ומוסקט ונטגן עד לאידוי התרד.
נעביר כ3/4 מכמות המיקס ירוקים למעבד מזון ונוסיף פנימה את השמנת ותבלינים ונטחן היטב. במידה והתערובת סמיכה מדי נוסיף לה מעט ממי הבישול של הפסטה.
נעביר את הרוטב למחבת רחבה, נרתיח היטב ונוסיף את הפסטה, נערבב היטב ונעביר לכלי הגשה. נפזר מעל את שארית מיקס הירוקים שלנו.
בנפרד נאפה ב180 מעלות טורבו ברוקולי מתובל בשמן זית, מלח, פלפל ושום כרבע שעה ונפזר מעל המנה שלנו.

רוטב כחול: נחתוך את החצילים לקוביות קטנות, נערבב עם שמן זית, מלח, פלפל ונפזר על מגש עם נייר אפייה.
נאפה ב-180 מעלות טורבו עד לצליית והזהבת החצילים.
נטחן את החצילים (נקח 3/4 מהכמות) עם שום, שמנת ותבלינים, במידה והתערובת סמיכה מדי נוסיף לה מעט ממי הבישול של הפסטה.
נעביר את הרוטב למחבת רחבה, נרתיח היטב ונוסיף את הפסטה, נערבב היטב ונעביר לכלי הגשה. נפזר מעל את שארית החצילים.

רוטב סגול: נחתוך את הסלק לקוביות קטנות, נערבב עם שמן זית, מלח, פלפל ונפזר על מגש עם נייר אפייה.
נאפה ב-180 מעלות טורבו עד לריכוך הסלקים.
נטחן את הסלקים (נקח 3/4 מהכמות) עם שום, שמנת ותבלינים, במידה והתערובת סמיכה מדי נוסיף לה מעט ממי הבישול של הפסטה.
נעביר את הרוטב למחבת רחבה, נרתיח היטב ונוסיף את הפסטה, נערבב היטב ונעביר לכלי הגשה. נפזר מעל את שארית הסלקים.