אחד הדברים שאני אוהב הוא קנייה של חומרי גלם, השפע הזה מרגש אותי, אני אוהב לבחור מגוון מוצרים, אני אוהב שכל הזמן המוצרים נגישים לי ובכל פרץ של חשק או יצירתיות אוכל להכין מה שבא לי. למרות עולם הצריכה בו אני חי, בשנים האחרונות הולכת וגוברת בי ומסביבי המודעות לסביבה, לאוויר שאנחנו נושמים, להשפעת האשפה על חיינו וכמובן הנושא של בזבוז המזון.
לפני כחצי שנה השתתפתי בכתבה בה הביאו לנו לטעום מנות על בסיס חומרים שפג תוקפם ולא ידענו זאת. מודה שמרבית הדברים היו טעימים, מוצלחים והרגישו תקינים לחלוטין. אני חלילה לא מעודד לאכול בשר פג תוקף ובטח שלא מוצרי חלב פגי תוקף, אבל אני כן מעודד הכנה של מאפים ובכללי אפייה ובישול עם מוצרים יבשים שפג התוקף שלהם יחסית קצר וניתן עדיין להכין משהו מרשים וטעים, הרי מי לא אכל בבית שלו פשטידת שאריות?
השבוע מתקיים השבוע הלאומי לצמצום בזבוז מזון ששם דגש על בעיית בזבוז מזון וההשפעה על שינוי האקלים. בסטודיו שלי יש המון חומרי גלם, גם של הסדנאות שלי, גם של הבית וגם של הפרויקטים המסחריים שאני לוקח בהם חלק.
החברים בגרין אתגרו אותי לקחת מזון שמועמד לזריקה ולהפיח בו חיים חדשים, במגירת הGREEN שלי בבית היו חמאות בוטנים שהתוקף שלהן נגמר בסוף החודש והחלטתי להכין מהן עוגיות חמאת בוטנים רכות, טעימות, שוקולדיות עם טוויסט של מלח גס:
לעוגיות
-
500 גרם חמאת בוטנים טבעית אורגנית green
-
250 גרם סוכר קנים חום אורגני green (כוס ורבע, ניתן להשתמש גם בסוכר לבן)
-
2 ביצים בגודל L
-
100 גרם שוקולד מריר קצוץ / מטבעות שוקולד מריר
-
100 גרם בוטנים קלויים (ניתן מומלחים)
-
רבע כפית מלח
לציפוי:
-
200 גרם שוקולד מריר
-
מלח גס
-
שברי בוטנים
- בקערה מערבבים יחד את כל חומרי העוגיות
- מכדררים לכדורים בגודל אחיד (בגודל של כדור פלאפל)
- אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות טורבו כעשרים דקות
- לאחר האפייה מצננים היטב את העוגיות. ניתן לצפות אותן בשוקולד מריר מומס, מלח גס ושברי בוטנים