בין כל ארוחות החג, המטעמים האין סופיים והקצב המטורף שבו אנחנו חיים בתקופה הזו, החלטתי להכין חלופה קלילה לארוחת בוקר/ערב מאוזנת וטעימה שעשירה בירקות, חלבונים ועוד דברים שווים.
הכנתי לכם מתכון לשקשוקה ירוקה עשירה בירקות ירוקים, שמנת דלת שומן (באופן יחסי), ביצים והמון המון טעמים.
-
שמן זית אורגני שופרסל green
-
200 גרם עלי תרד (ניתן לקצוץ אותם)
-
גבעול כרישה גדול
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
חצי צרור עלי בזיליקום
-
2 שיני שום
-
1 בצל לבן גדול
-
500 מ"ל שמנת לבישול 15% (אני השתמשתי בשמנת לבישול דלת לקטוז של green לטובת אחי התאום)
-
6-8 ביצים שופרסל green
-
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
להגשה (לא חובה)
-
פיתה מחיטה מלאה
-
גבינה בולגרית
- במחבת מחממים 3-4 כפות שמן זית ומטגנים במצל לבן וכרישה שחתכנו לפרוסות דקות
- לאחר התרככות הבצל והכרישה, מוסיפים את השום, תרד, בצל ירוק ובזיליקום ומבשלים עד לריכוך
- מוסיפים שמנת לבישול ותבלינים ומבשלים כעשר דקות.
- מניחים את הביצים ברוטב ומבשלים עד לדרגת ההכנה המועדפת עליכם
אני אכלתי את המנה עם פיתה מחיטה מלאה ובולגרית לצידה, תהנו – זה הולך להיות טעים