אני מאוד אוהב לטייל ואני עוד יותר אוהב מדי פעם להתפנק בביס מתוק במסגרת הטיול, וברוב מסלולי הטיולים / חורשות הטבע אין בית קפה או קונדיטוריה שמחכים לנו מעבר לפינה והבראוניז האלה הם פתרון משמח לדבר.
המתכון עצמו ללא גלוטן בכלל וכשר לפסח, ניתן להמיר את המתכון גם לפרווה.
-
200 גרם שוקולד מריר
-
200 גרם חמאה
-
250 גרם סוכר קנים חום אורגני / סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
100 גרם פיסטוקים טחונים לאבקה
-
100 גרם קמח תפוחי אדמה
-
40 גרם קורנפלור
-
20 גרם אבקת קקאו
-
חצי כפית מלח
לציפוי:
-
200 גרם שמנת להקצפה 38%
-
200 גרם שוקולד מריר
- לפיזור מעל 200 גרם פיסטוקים שלמים (לא חובה)
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו
- ממיסים שוקולד וחמאה ומערבבים לתערובת אחידה
- מוסיפים פנימה סוכר ומערבבים היטב, לאחר מכן מוסיפים את הביצים וטורפים היטב
- מוסיפים את היבשים: פיסטוקים, קורנפלור, קמח תפוחי אדמה ומלח ומערבבים היטב
- מעבירים לתבנית אפייה משומנת היטב (ניתן לפזר מעל 200 גרם פיסטוקים שלמים) ואופים 25-30 דקות
- מצננים את הבראוניז היטב
- בקערה ממיסים יחד שמנת להקצפה ושוקולד ומערבבים לגאנש אחיד
- מוזגים את הגאנש על הבראוניז ומקשטים בפיסטוקים קצוצים
- מקררים היטב ופורסים לקוביות
הערות נוספות למתכון:
- החיתוכיות נשמרת במקרר בקופסה אטומה עד שלושה ימים
- ניתן להקפיא אותן עטופות היטב עד חודש מיום ההכנה
- מוצקי הקקאו בשוקולד אמורים להיות 54-60%