עד לפני עשור הייתי מאוהב בפסטה ברוטב שמנת פטריות. בשירות הצבאי שלי טעמתי מנת פסטה אלי אוליו בשמן זית וירקות והתאהבתי, הקלילות של הפסטה, טעמי הירקות וכל הפרשיות הזאת גרמו לי להתאהב. אז תבחרו את הירקות האהובים עליכם ויאללה בואו נצא לדרך.
-
500 גרם פסטה אורגנית green לבחירתכם
-
חבילת פאק צ'וי green
-
2 זוקיני
-
כוס עגבניות שרי
-
חבילת פטריות פורטובלו
-
רבע כוס שמן זית
-
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק אורגני green
-
מלח פלפל
- נבשל את הפסטה בהתאם להוראות היצרן שעל האריזה
- נשטוף את כל הירקות שלנו היטב
- נפריד את עלי הפאק צ'וי, נפרוס את הזוקיני למטבעות עבים יחסית, נחתוך את הפטריות באמצע וכך גם את עגבניות השרי
- על מחבת פסים משומנת נטגן את כל הירקות בהדרגה עד לחריכה קלה והשחמה
- נחמם מחבת גדולה ובה שמן זית, נוסיף את כל הירקות, מלח, פלפל ואת רוטב הצ'ילי ונערבב היטב
- נבשל כחמש דקות נוספות. במידת הצורך ניתן להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה על מנת לאחד את הרוטב ואת המנה
- להגשה נפזר מעל שקדים קלויים ונאכל בהנאה
הערות נוספות למתכון:
- מדובר בפסטה שמוקפצת עם ירקות, היא לא שוחה ברוטב.
- במידה ותרצו לחמם אותה יום למחרת, חממו במחבת והוסיפו מעט מים.