אני לא מת על הקיץ, חם, לח ובכללי אני חי במזגן. אבל, יש לו יתרונות גדולים – הים החמים, השיזוף והאבטיח הקר שבימי שרב אפשר לחסל אחד שלם לבד.
לכבוד הקיץ החברים בשופרסל גרין אתגרו אותי בהכנת מנה מיוחדת עם אבטיח והחלטתי להכין מאפה אבטיח בולגרית שמבוסס על אחת הפחמימות האהובות עליי – בצק עלים, עם אבטיח מושרה בבלסמי ושמן זית, בולגרית מעל ובזיליקום לפאן. אז יאללה רוצו למטבח.
-
חבילת בצק עלים מופשר היטב (אני עבדת את הבצק של שופרסל)
-
ביצה
-
1/4 אבטיח פרוס לקוביות אחידות רחבות ודקות
-
250 גרם בולגרית מעודנת פרוסה לקוביות רחבות ודקות
-
חבילת עלי בזיליקום שטופים
-
4 כפות שמן זית אורגני green
-
3 כפות חומץ בלסמי אורגני green
-
פותחים את חבילת בצק העלים. חותכים קובייה שווה (בערך בגודל של 25 ס”מ על 25 ס”מ) ומניחים על נייר אפייה
-
את שארית הבצק חותכים לרצועות בעובי שווה. מורחים על מסגרת קוביית הבצק ביצה ומניחים מעל את רצועות הבצק הנותרות כך שתיווצר מעין מסגרת מעל הקובייה
-
מורחים את המסגרת גם כן בביצה
-
באמצעות מזלג דוקרים את תחתית הבצק (החלק הנמוך) ומעבירים את הבצק לאפייה של כ-30 דקות ב190 מעלות טורבו עד להזהבה
-
מצננים היטב את המאפה אחרי האפייה
-
במקביל פורסים את האבטיח לפרוסות אחידות בצורת ריבוע ומניחים על מגש, משרים בשמן זית וחומץ בלסמי כעשרים דקות
-
מסדרים מעל המאפה כמו רעפים את חתיכות האבטיח, הבולגרית והבזיליקום. ניתן למזוג מעל מעט מנוזלי השריית האבטיח. מגישים מייד עם סיום הרכבת המנה