קדירת עוף איטלקית עם כרישה, גזר, תפוחי אדמה ובזיליקום – הכי כיף לחורף.
-
7-8 ירכיים
-
5 שיני שום
-
כרישה שלמה
-
2 בצלים
-
2 גזרים
-
7 תפוחי אדמה
-
צרור עלי בזיליקום
-
רבע כוס שמן זית
-
700 גרם עגבניות מרוסקות
-
חצי כוס סילאן green
-
כפית וחצי מלח
-
כפית פלפל שחור
-
מים עד לכיסוי
-
במחבת גדולה או סיר שמתאימים לתנור, מטגנים בשמן זית את הירכיים על הצד של העור עד להזהבה, כ7-8 דקות. מתבלים במלח ופלפל
-
הופכים ומטגנים כשתי דקות מהצד השני.
-
פורסים בצל, כרישה וגזרים לחתיכות גדולות
-
כשהעוף מטוגן מוציאים מהמחבת ומוסיפים פנימה לכל השומן שנאגר במחבת שום, בצל, כרישה, גזר ותפוחי אדמה
-
מטגנים כמה דקות ומוסיפים פנימה את העופות. מוזגים מעל את העגבניות המרוסקות, סילאן ומים ומערבבים היטב. מתבלים במלח פלפל ומפזרים מעל עלי בזיליקום
-
מעבירים את המחבת/סיר לתנור ב-190 מעלות טורבו כמכסים בנייר כסף ואופים כשעה, מסירים ואופים כחצי שעה נוספת ללא נייר כסף (אם הגזמתם עם המים אפשר להוסיף עוד 15-20 דקות אפייה)