אין ספק שארוחת הבוקר היא אחת הארוחות החשובות ביום. לצערי אני לא מספיק לאכול בכל בוקר ארוחת בוקר עשירה ומפנקת, אבל אם הייתם שואלים אותי מה הייתי רוצה לארוחת בוקר עשירה ומפנקת הייתי עונה שקשוקה ביתית חמה עם טחינה וסלט ירקות שווה בצד. כמובן שכל הפלא הזה צריך להיות מוגש ליד לחם חמים וכיפי או פיתה שווה.
-
2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
-
3 שיני שום כתושות
-
גמבה אדומה גדולה חתוכה לקוביות
-
1/2 פלפל חריף ירוק חתוך לפרוסות דקות
-
5 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות (רצוי להסיר מהעגבניות את הקליפה)
-
100 גרם רסק עגבניות (לא חובה)
-
700 גרם רוטב עגבניות אורגני שופרסל green
-
מלח, פלפל, סוכר לאיזון טעמים
-
רבע – חצי כוס שמן זית אורגני שופרסל green
-
6-8 ביצים
-
טחינה מוכנה / טחינה גולמית אורגנית שופרסל green
- נחמם מחבת גדולה ויחסית עמוקה
- נמזוג פנימה שמן זית ונטגן יחד: בצלים, פלפל חריף, גמבה, שום עד להזהבה (כעשר דקות) חשוב לערבב מדי פעם כדי שזה לא יישרף
- נוסיף מלח, פלפל וסוכר (כף יפה) ונערבב היטב. לאחר מכן נוסיף פנימה את העגבניות ונבשל עוד מספר דקות
- נוסיף רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ונערבב היטב, במידה והרוטב מעט סמיך ניתן להוסיף מעט מים. נבשל כחמש דקות ונטעם. במידת הצורך נוסיף תבלינים
- נשבור פנימה את הביצים – אני אוהב לשובר ביצה ואז עם הכף לדאוג שהיא מעט שוקעת בתוך הרוטב. לאחר שנשבור על כל הביצים נכסה במכסה, נוריד חום ונבשל עד למידת העשייה הרצויה
- כשהשקשוקה מוכנה נמזוג מעל מעט טחינה, נפזר פטרוזיליה וחתיכות פלפל חריף ונגיש לצד לחם שווה וסלט
טיפים:
- טחינה ביתית – בקערה נערבב חצי כוס טחינה גולמית עם מיץ לימון טרי (כמה שתרצו) נוסיף מעט מלח ושום כתוש ונערבב היטב
- עגבניות – על מנת לקלף מהעגבניות את הקליפה נחרוץ איקס על העגבנייה באמצעות סכין, נמזוג מים רותחים ונמתין כחמש דקות לפני הקילוף