אף פעם לא הייתי איש של צ׳יפס, תמיד העדפתי פוטטוס או תפוח אדמה אפוי בתנור כך שלכבוד יום הציפס הבינלאומי החלטתי להציג אינטרפרטציה מאוזנת משלי לצ'יפס, אולי המאכל האהוב בעולם או לפחות אחד מהם.
לפניכם נשנוש צ'יפס מאוזן המבוסס על תפוחי אדמה, בטטה וסלק בשמן זית ומלח ים אטלנטי, חלופה מצוינת לטיגון עמוק, עם אפשרות לתוספת ירקות נוספים במסגרת הפחמימה שאתם צורכים ואוהבים במיוחד כמובן, הרגישו חופשי להתפרע ולשתף אותי!
-
2 סלקים
-
2 תפוחי אדמה
-
2 בטטות
-
שמן זית green
-
מלח ים אטלנטי green
-
מגישים לצד קטשופ green או מטבל יוגורט (ראו מתכון מטה)
למטבל יוגורט:
-
1/2 כוס יוגורט
-
שן שום קצוצה
-
מלח
-
פלפל
- שוטפים היטב את הירקות וחותכים לקוביות
- טובלים את השיפודים במים כחצי שעה לפני האפייה כדי שלא ישרפו באפייה
- מערבבים את הירקות היטב עם שמן זית ומלח אטלנטי בקערה
- משפדים את הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 דקות, הופכים אחרי 20 דקות
- מגישים לצד קטשופ או מטבל יוגורט