כל שנה כשמגיע ט"ו בשבט אני שובר את הראש איזה קינוח אפשר כבר להכין עם פירות יבשים שהוא לא כדורי תמרים חחחח, פתאום נזכרתי שבראש השנה קיבלתי מארז מפנק מחבר קרוב שהיו בו ביסקוטי מצופים בשוקולד, תוך עשר דקות הייתי cמטבח ורקחתי לכם את מתכון החלומות הזה
-
500 גרם קמח
-
10 גרם אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
4 ביצים
-
300 גרם סוכר קנים חום אורגני GREEN (אפשר גם לבן)
-
100 גרם אגוזי לוז
-
100 גרם פקאנים
-
100 גרם פיסטוק
-
85 גרם משמש מיובש אורגני GREEN
-
85 גרם תאנים מיובשות אורגניות GREEN
ציפוי שוקולד
-
300 גרם שוקולד חלב/מריר
-
2 כפות שמן
-
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק פרט לתוספות
-
מוסיפים את התוספות ומעבדים בזריזות. הבצק מעט דביק לכן מומלץ לשמן את הידיים לפי הוצאתו מקערת המיקסר
-
מסדרים את הבצק על נייר אפייה לצורת כיכר לחם
-
אופים בחום של 170 מעלות טורבו 35-40 דקות
-
מצננים היטב את הכיכר הגדולה (חשוב שהיא תהיה קרה מאוד)
ביסקוטי לא גלוטן מ-5 רכיבים> -
פורסים לפרוסות דקות יחסית ומניחים על מגש התנור עם נייר אפייה. מחזירים לאפייה נוספת בחום של 145-150 מעלות טורבו כ-25 דקות. הביסקוטי אמורים להתייבש ולקבל מעט צבע. לאחר האפייה מקררים אותם היטב ואז הם נהיים יותר פריכים
-
לציפוי: ממסים שוקולד חלב או מריר (ניתן לדלל ב-2 כפות שמן) ומצפים. במידה ורוצים לקבל ציפוי מדויק ומקצועי, הקפיאו את הביסקוטים שעתיים לפני הציפוי