לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי שברתי את הראש מה אני אכין.
ישר נזכרתי בעפרי שהיא חברה טובה שלי עוד מהצילומים בבייק אוף. היא הייתה המפיקה הקולינרית שלי ונזכרתי שבמקום של עפרי בקיבוץ אושה שבצפון יש עוגות טבעוניות נפלאות.
ביקשתי ממנה ללמד אותי את אחת מהעוגות במיוחד עבורכן ועבורכם וצירפתי לכם את המתכון המושלם של עפריקי בהכנה שלי.
קבלו מילה של תומר, היא טעימה! מאוד!
ל-3 תבניות אינגליש קייק:
-
490 גרם קמח
-
100 גרם קוקוס
-
20 גרם אבקת אפייה
-
10 גרם מלח
-
400 גרם (2 כוסות) סוכר
-
240 מ"ל שמן
-
480 מ"ל מיץ תפוזים green
-
20 מ"ל וניל
אחרי האפייה:
-
200 גרם קרם קוקוס
-
100 גרם אבקת סוכר
- בקערה רחבה מערבבים את כל היבשים
- מוסיפים פנימה את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים היטב
- מעבירים לשלוש תבניות אינגליש קייק ואופים ב-180 מעלות על מצב טורבו כחצי שעה
- לאחר האפייה מרתיחים בסיר את קרם הקוקוס עם אבקת הסוכר ומברישים את העוגות בסירופ קוקוס
- מפזרים מעל קוקוס ומקררים את העוגה היטב לפני האכילה