הנצחה דרך אוכל, כי אוכל זה לא רק אוכל - אוכל זה זה רצף חוויות שלנו עם האנשים הקרובים אלינו והחיבור בין הדברים ריגש אותי.
יש אתר שנקרא ״מתכון עם זיכרון״ שנועד להנציח את הנופלים יחד עם מתכונים שאהבו לאכול ובכך להמשיך אותם ולתת להם משמעות, בחיים.
הכנתי פלפלים ממולאים שקים יחזקאל לבנגרונד מאוד אהבה, והוא הולך ככה (אפשר למצוא את המתכון גם באתר)
- 6 פלפלים אדומים
- 2 כוסות אורז בסמטי שטוף
- 2 בצלים
- 2 שיני שום
- 400 מ"ל רסק עגבניות בלי תוספת סוכר
- כפית פלפל שחור
- כפית מלח
- 2 כוסות מים
- 3 כפות מייפל
- מטגנים את הבצל עם מעט מלח בשמן זית עד שניהיה זהוב ומוסיפים את השום
- מערבבים ומוסיפים את האורז
- ממשיכים לערבב ומסירים מהאש
- חותכים את ראשי הפלפלים ומוציאים את הזרעים
- ממלאים אותם ב2/3 מכמות האורז ונניח בסיר סוטאג׳/מחבת רחבה ועמוקה
- מערבבים את מרכיבי הרוטב: רסק עגבניות, 2 כוסות מים, מייפל, מלח, פלפל שחור ויוצקים לתוך כל פלפל 2/3 מהכמות ואת שאר התערובת שופכים לסיר
- מכסים ומבשלים על אש בינונית לשעה עד שהאורז ניהיה רך. אפשר להוסיף עוד נוזל אם יש צורך