למה להסתפק במטבל אחד אם אפשר ליהנות מכמה?
יצרתי עבורכם ארבעה מתכונים למטבלים שמתאימים לצד קרקרים, צנימים, לחם טרי או ירקות חתוכים, או בעצם לצד כל האפשרויות והנה, פתחתם שולחן בחצי שעה עבודה!
טפנד זיתים:
מרכיבים:
- כוס זיתים מגולענים
- 2 שיני שום
- כף שמן זית green
- רבע כפית מלח
- חצי לימון סחוט
אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.
>> נשנושים לאירוח שאתם חייבים להכיר
צזיקי
חומרים:
- כוס וחצי יוגורט ביו 3%/יוגורט יווני 6%
- 2 שיני שום כתושים
- כף שמיר קצוץ
- מלפפון אחד מגורד וסחוט (בלי נוזלים)
- חצי לימון סחוט
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- כפית מלח
- כף שמן זית green
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים או לחילופין נטחן הכל בבלנדר
- מזלפים מעל שמן זית
חומוס בטטה
חומרים:
- קופסת שימורים גרגרי חומוס 290 גרם green
- בטטה מבושלת בינונית (פשוט לבשל אותה במים עד שמתרככת)
- 3 שיני שום
- 2 כפות שמן זית green
- 4 כפות טחינה גולמית green
- לימון סחוט שלם
- כף מייפל אורגני green (או כל ממתיק אחר כמו דבש או סילאן אורגני green)
- רבע כוס מים
אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד. אם זה לא נטחן כמו שצריך מוסיפים עוד מים בהדרגה.
טחינה פסטו
מרכיבים:
- חצי כוס טחינה גולמית green
- כוס מים פושרים
- 2 שיני שום
- חצי לימון סחוט
- 2 כפות פסטו מוכן
- כפית מלח
אופן ההכנה:
טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד