תבשיל ירקות שורש עם ערמונים ויין אדום זה בין המתכונים עם הכי הרבה מרכיבים שהכנתי עד כה, אבל הוא משרה נחמה בבית, ככה שזה לגמרי משתלם מה צריך: כל ירק שורש שאתן אוהבות:
-
בצל קצוץ
-
8 שיני שום
-
יחידת כרישה פרוסה
-
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
-
4 גזרים צבעוניים פרוסים
-
סלק חתול לקוביות
-
חבילת טופו במרקם קשה חתוך לקוביות
-
יחידת קולורבי חתוך לקוביות
-
3 פטריות פרוסות
-
חבילת ערמונים green קצוצים
-
כוס יין אדום (כל יין אדום יעבוד)
-
חופן טימין
-
3 כפות מייפל green (אפשר להמיר בכל ממתיק)
אופציונאלי:
-
קינמון
-
אגוז מוסקט
-
בסיר רחב, מטגנים את הבצל עם מעט מלח עד שמזהיב ומוסיפים את השום
-
ממשיכים בטיגון ומוסיפים את הכרישה ואחר כך את שאר כל הירקות
-
מערבבים הכל ומוסיפים את היין האדום, מייפל, טימין
-
ממלאים את הסיר ב-3/4 מים מגובה הסיר. מכסים ומורידים לאש נמוכה למשך שעה/שעה ורבע עד שכל הירקות מתרככים. מקסימום-מוסיפים עוד מים ונמשיך בבישול.
-
מומלץ להגיש מעל אורז/קינואה/כל סוג עדשים. תהנו❤️