תבשיל ירקות שורש עם ערמונים ויין אדום זה בין המתכונים עם הכי הרבה מרכיבים שהכנתי עד כה, אבל הוא משרה נחמה בבית, ככה שזה לגמרי משתלם מה צריך: כל ירק שורש שאתן אוהבות:

  • בצל קצוץ
  • 8 שיני שום
  • יחידת כרישה פרוסה
  • בטטה בינונית חתוכה לקוביות
  • 4 גזרים צבעוניים פרוסים
  • סלק חתול לקוביות
  • חבילת טופו במרקם קשה חתוך לקוביות
  • יחידת קולורבי חתוך לקוביות
  • 3 פטריות פרוסות
  • חבילת ערמונים green קצוצים
  • כוס יין אדום (כל יין אדום יעבוד)
  • חופן טימין
  • 3 כפות מייפל green  (אפשר להמיר בכל ממתיק)

אופציונאלי:

  • קינמון
     
  • אגוז מוסקט

>> מתכונים טבעוניים קלים

  1. בסיר רחב, מטגנים את הבצל עם מעט מלח עד שמזהיב ומוסיפים את השום
  2. ממשיכים בטיגון ומוסיפים את הכרישה ואחר כך את שאר כל הירקות
  3. מערבבים הכל ומוסיפים את היין האדום, מייפל, טימין
  4. ממלאים את הסיר ב-3/4 מים מגובה הסיר. מכסים ומורידים לאש נמוכה למשך שעה/שעה ורבע עד שכל הירקות מתרככים. מקסימום-מוסיפים עוד מים ונמשיך בבישול.
  5. מומלץ להגיש מעל אורז/קינואה/כל סוג עדשים. תהנו❤️

View this post on Instagram

A post shared by Shayna | שיינא (@shaynzzz)