אין הרבה דברים מהנים בחורף כמו תבשיל חם, ובטח כשהוא עם מלא ירוקים. הכנתי קדרת חומוס, מנגולד, כרישה ולימונים, שאמנם צריך לתת לה את הזמן שלה להתבשל אבל היא קלה מאוד וטעימה ברמות. זה המתכון:
-
כוס גרגירי חומוס green שהושרו במים ללילה
-
חבילת עלי מנגולד טריים (קוצצים בנפרד את הגבעולים ובוצעים ביד את העלים)
-
כרישה אחת קצוצה (כולל החלק הירוק)
-
5 שיני שום קצוצות
-
מיץ מלימון אחד
-
כוס ציר ירקות (אפשר גם מים)
-
כפית כמון
-
אפשר להוסיף ירוקים שאוהבים: סלרי, שמיר, כוסברה, פטרוזיליה
-
להגשה: אורז לבן
-
מבשלים כחמישים דקות במים רותחים את גרגירי החומוס המושרים (כדאי לקפות במהלך הבישול). מסננים ומניחים בקערה
-
מחממים קלות במחבת עמוקה 5-6 כפות שמן זית מוסיפים את הכרישה ומטגנים על אש בינונית כעשר דקות רבע שעה, עד לשקיפות
-
מוסיפים שום ומטגנים עוד כשתיים שלוש דקות (מוודאים שהוא לא נשרף)
-
מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים וממשיכים לטגן עוד כחמש דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם
-
מוסיפים כפית כמון ומערבבים היטב. מוסיפים את החומוסים, ומטגנים כדקותיים
-
מוסיפים את עלי המנגולד וכשהם מעט מורידים מנפחים מוסיפים כוס ציר ואת מיץ הלימון. מערבבים היטב ומניחים לבישול עד שהנוזלים מצטמצמים לפי כמה שאוהבים. נתתי כחמישים דקות בישול על אש בינונית נמוכה
-
ממליחים ומאזנים טעמים לפני ההגשה. מגישים עם אורז לבן