המשפחה של אשר ראובן נוביק, זכרו לברכה, מספרת שהיה בשלן ומארח בחסד. אילו היה נשאר בחיים יתכן והיה מוצא את עצמו מככב בריאליטי בישול. אבל אשר נפל בעת שירות מילואים במלחמת לבנון השנייה והותיר אחריו אישה אוהבת ושני ילדים. מוס השוקולד הזה הוכן לזכרו, והמתכון שלו נמצא במלואו, יחד עם הסיפור של אשר ומשפחתו, באתר העמותה החשובה מתכון עם זיכרון. כל חברי נבחרת שופרסל גרין התגייסו להכין מתכון מאתר העמותה, ואני מודה שמדובר בפעילות שריגשה אותי במיוחד. התחברתי מיד לסיפור של אשר, לאהבה הבולטת שלו למשפחתו, לבישול ואירוח, לים, ולעיניים הטובות שלו בכל התמונות. היה לי הכבוד להכין את המנה שהוא הכי אהב.
-
150 גרם חמאה
-
500 גרם שוקולד מריר
-
1 כוס/ מיכל שמנת מתוקה
-
2 כפיות תמצית וניל
-
8 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
-
3/4 כוס סוכר
-
שוקולד מקופלת (להגשה)
-
שוברים את השוקולד לקוביות וחותכים את החמאה לקוביות
-
מניחים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום. את הקערה מניחים על סיר ובו מים רותחים (בן מארי), וממיסים את תערובת השוקולד והחמאה בעזרת האדים, תוך כדי ערבוב עדין, עד שהתערובת אחידה וחלקה לגמרי
-
מכבים את האש ומסירים את הקערה מהסיר
-
מוסיפים לתערובת השוקולד את התמצית וניל וכוס שמנת מתוקה, ומערבבים קלות
-
טורפים את החלמונים אחד אחד אל תוך התערובת עד שהם נבלעים לגמרי
-
בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק
-
מוסיפים ומקפלים בעדינות 1/3 מהקצף אל תערובת השוקולד. מקפלים 1/3 נוסף ולבסוף גם את הקצף שנותר לתוך התערובת, עד קבלת תערובת אחידה ואוורירית
-
מעבירים את המוס לקערת זכוכית גדולה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה. מגרדים מעל שוקולד מקופלת או חלבה