קוקוס זה פשוט מרכיב נהדר מבחינתי מכל אספקט - בקינוחים, בתבשילים, קר או חם, תוספת של קוקוס למנה תמיד משדרגת.
אבל מה יותר טוב מקוקוס במנה? השילוב בין קוקוס לחמאת בוטנים! ואם אפשר גם תוספת חמיצות של ליים שנמצא כרגע ממש בשיאו.
-
1 חבילת טופו green
-
שמן זרעי ענבים או כל שמן שאוהבים להשתמש בו
-
2 שיני שום כתושות
-
כף ג'ינג'ר מגורר
-
חצי כוס חמאת בוטנים חלקה green
-
2 כפות סויה green
-
מיץ מליים אחד שסחטנו מראש
-
שליש כוס קרם קוקוס green
-
אפשרי - כף תערובת קארי, כף סרירצ'ה
-
אורז לבן
-
ירק שאוהבים כמו ברוקולי או שעועית ירוקה
- מטגנים מראש את הטופו - חותכים טופו לקוביות, מייבשים מעט באמצעות נייר מגבת, מחממים במחבת 4-5 כפות שמן עד שהוא חם מאוד ומוסיפים את קוביות הטופו, מטגנים תוך כדי מעט ערבוב כך שהטופו מוזהב מכל הצדדים ומוציאים לנייר מגבת
- בקלחת מחממים כף שמן זרעי ענבים או כל שמן שאוהבים להשתמש בו ומוסיפים 2 שיני שום כתושות ואותה כמות של ג'ינג'ר מגורר
- כשהשום והג'ינג'ר נפתחים מעט, אך חשוב שלא ישרפו, מוסיפים חצי כוס חמאת בוטנים חלקה, 2 כפות סויה, ומיץ מליים סחוט אחד (אפשר להחליף בחומץ אורז)
- אפשר להוסיף גם כף סרירצ'ה או כפית תבלינים שאוהבים כמו אבקת קארי!
- מערבבים באמצעות כף עץ ומוסיפים שליש כוס קרם קוקוס
- מביאים לרתיחה קלה תוך כדי ערבוב. טועמים ומאזנים טעמים. כשהמרקם חלק מורידים מהאש ומצננים מעט
- מגישים על קוביות הטופו המטוגנות ליד אורז לבן וירוקים חלוטים שאוהבים כמו אפונת גינה, שעועית ירוקה, או ברוקולי