-
3 חלקי עוף ללא אנטיביוטיקה
-
4-5 כפות שמן זית green
-
4 כפות דבש מפרח אקליפטוס green
-
1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית שטוחה מלח גס
-
3-4 אשכולות ענבים
-
2 בצלים לבנים או סגולים, קלופים
-
1 ראש שום שלם
-
3 ענפי טימין
- בקערה גדולה שמים שמן זית, דבש, אבקת שום, פלפל שחור ומלח גס. מערבבים היטב
- מוסיפים את העוף ומערבבים אותו ביחד עם המרינדה. מניחים לעוף לספוג את הטעמים בתוך הקערה במשך 15 דקות
- מחממים תנור ל-190 מעלות
- חותכים את הבצלים לרבעים וחוצים את השום באמצע לרוחבו
- בתבנית שמתאימה לתנור מניחים נייר אפייה ומעליו מניחים את העוף כשהצד של העור כלפי מעלה. מסדרים מסביב את הבצלים והשום.
- מניחים לצד העוף את אשכולות הענבים (הענבים מתכווצים אז תהיו נדיבים איתם)
- מזלפים מעל הכל עוד מעט זמן זית, זרזופי דבש ומתבלים במלח גס
- מפזרים מעל את עלי הטימין
- אופים בתנור עד הזהבה יפה יפה. אם השום מתחיל להשרף אפשר להוציא אותו החוצה ולהחזיר בהגשה
מחפשים רעיונות למנות לראש השנה? היכנסו למתחם המתכונים לחג>