הנשנוש שלפניכם הוא קצת יותר מתוחכם ממנה רגילה בשולחן הנשנושים הברור מאליו למונדיאל, מתכון שדורש קצת תשומת לב, אבל איך שאני רואה את זה, ההשקעה משתלמת - אם כבר יושבים לראות משחק, לפחות שיהיה פה מעניין וטעים.
בכל זאת, יש הרבה משחקים לצפות בהם, צריך קצת גיוון!
המתכון טבעוני ואפשר להוסיף לו גבינה (מצוין בסוף המתכון) אבל ממש לא חובה. בתיאבון!
-
1 כוס קמח תירס לפולנטה
-
2 ו-1/3 כוסות קרם קוקוס green
-
1 כפית שטוחה מלח
-
1/2 כפית פלפל שחור
-
1/2 כוס גרגירי תירס
-
1/3 חבילה בצק פילו מופשר
-
תרסיס שמן זית
>> נשנושים לאירוח שאתם חייבים להכיר
- בסיר בינוני שמים קרם קוקוס, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה עדינה
- מוסיפים את קמח התירס לאט לאט ומערבבים
- מבשלים על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהפולנטה סמיכה ורכה. אם אתם טועמים והיא עדיין נגיסה, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים רותחים
- כשהפולנטה רכה וסמיכה מוסיפים גרגירי תירס ומערבבים היטב
- מעבירים את הפולנטה לתבנית מלבנית בגודל 20x20 ,מומלץ עם נייר אפייה בתחתית, ומשטחים לשכבה אחידה. מצננים היטב כשהתבנית מכוסה במקרר או על השיש
- חותכים את הפולנטה, אחרי שהיא יציבה, לאצבעות. מניחים עלה פילו על השיש ומשמנים היטב בתרסיס שמן. חשוב שכל הבצק יתעטף בשמן
- חותכים את הבצק לרוחב אצבע הפולנטה ועוטפים את הפולנטה בבצק. מחממים תנור ל-200 מעלות
- חוזרים על הפעולה עם הבצק והפולנטה עד שכל האצבעות מוכנות
- מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומתיזים מעל תרסיס שמן זית. אופים במשך 30 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב יפה. אם רוצים אפשר להבריש למעלה בביצה לקבלת צבע זהוב יותר
*לגרסה חלבית מוסיפים לפולנטה, בסיום הבישול, 100 גרם מוצרלה מגורדת ומערבבים אותה פנימה בעדינות