אפשר לשדרג כל מנה אסייאתית או לא בעזרת רוטב צ'ילי ביתי - יותר טעים, ללא חומרים משמרים, עם כמות סוכר מבוקרת (וגם ללא סוכר לבן!) ולא פחות חשוב: קלי קלות להכנה. הבונוס הוא שאפשר גם לשלוט ברמת החריפות ולהכין את הרוטב לפי הטעם האישי.
-
7-8 פלפל צ'ילי אדום חריף
-
1.5 כוסות חומץ
-
8 שיני שום קלופות
-
1 כוס סירופ אגבה או סוכר חום בהיר green
-
1/2 כפית מלח
- מעבירים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים עד שהפלפלים טחונים דק דק
- מעבירים לסיר ומבשלים יחד במשך שעה
- מצננים מעט, מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר