לא יודעת מה איתכן, אבל מבט אחד על תמונה של העוגיות האלה ואני כבר בדרך למטבח להכין עוד מגש – הדיוק בשכבות העדינות יוצר מראה מגרה ומרשים.
מצרפת מתכון לחיתוכיות שהן כל כך טעימות וגם בעיניי נראות נפלא, פשוטות ואלגנטיות ואידיאליות לשבירת הצום וגם בעצם לכל יום בשנה בו צריך ביס מנחם ומתוק.
- 2 כוסות קמח כוסמין בהיר
- 140 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 5 כפות אבקת סוכר
- 1 ביצה L
- 3 כפות טחינה גולמית אורגנית מלאה green
- 5-8 כפות מים
- ממרח שוקולד, חלבה או ריבה שאוהבים
- מעט שקדים פרוסים לעיטור
- שמים בקערת מעבד מזון, או בקערת מיקסר עם וו גיטרה, את כל המצרכים פרט לשוקולד ולשקדים. מערבלים או טוחנים בפולסים עד לקבלת בצק רך ואחיד. עדיף להתחיל בלי המים ואם הבצק יבש מוסיפים כמה כפות מים עד שהוא מתגבש לבצק (תלוי מאוד בלחות בחוץ)
- מעבירים לשקית ושומרים במקרר במשך שעה
- בינתיים מניחים נייר אפייה בתוך תבנית מרובעת בגודל 20X20 ומשמנים עם תרסיס שמן
- מרדדים 1/4 מהבצק למרובע דק דק בגודל התבנית ומניחים את הבצק בתוך התבנית. רוצים לדייק? גוזרים מרובע מנייר האפייה בדיוק בגודל התבנית ועליו מרדדים את הבצק. את הקצוות מסביב חותכים ואת הבצק שנותר על נייר האפייה המרובע פשוט הופכים לתוך התבנית
- מעל הבצק המרודד בתבנית מורחים שכבה דקה מאוד של ממרח שוקולד שאוהבים. ואפשר גם חלבה או ריבה
- מרדדים עוד רבע בצק ומניחים על הממרח בתבנית. חוזרים על הפעולה עם 4 חלקי הבצק ומסיימים בממרח שוקולד ומעל שקדים פרוסים. בשלב הזה, במידה וחם בחוץ, מומלץ להעביר את התבנית למקרר לרבע שעה עד שהתנור יתחמם
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20 דקות או עד שהבצק טיפל'ה מזהיב בקצוות. קחו בחשבון שהחיתוכיות עוד תתייצבנה בקירור
- מצננים, חותכים לקוביות ומגישים