לאתגר המנה החריפה התחשק לי להכין מנה שאני אוהב, שחלקכם אולי מכיר ממסעדות אסייתיות ברחבי העולם, שימו לב שיש בה מתקתקות ואיזון טוב של טעמים אבל היא חריפה מאוד וזה החלק הכיפי בה לחובבי הז'אנר. בהכנה ביתית היא כל כך קלה להכנה, תוך כמה רגעים יש לכם מנת נודלס טעימה, חריפה ועסיסית. בתיאבון!
-
500 גר סינטה פרוסה לרצועות
-
6 פלפלים חריפים צבעונים פרוסים לטבעות
-
1 בצל שאלוט פרוס
-
3 שיני שום דפוקות ומעוכות
-
5 רצועות ג'ינג'ר
-
חצי ברוקולי מחולק לפרחים קטנים
-
שמן
לרוטב:
-
1/4 כוס סויה green
-
2 כפות סילאן green
-
2 כפות סויה כהה
-
1 כפית שאטה
-
מיץ מליים אחד (או חצי לימון)
- במחבת מחממים מעט שמן קנולה/סויה/חמניות
- מטגנים את הפלפלים החריפים ומוסיפים בצל, ג'ינג'ר ושום
- מטגנים קלות חצי דקה ומוסיפים את הברוקולי
- חצי דקה נוספת ומוסיפים את הבשר
- צורבים מכל הכיוונים ומוסיפים את מרכיבי הרוטב
- מצמצמים שלוש דקות ומגישים מיד עם נודלס או אורז והרבה מים קרים ליד