לקונפי
-
20 שיני שום
-
שמן זית
-
1-2 גבעולי טימין
-
1/2 כפית מלח ים
לעגבניות
-
עגבניות צלויות
-
20 עגבניות שרי
-
שמן זית
-
טימין
לקניידלך
-
2 כוסות קמח מצה
-
1 כוס מים
-
1/2 כוס שמן
-
4 ביצים
-
1 כפית סוכר
-
1 כפית מלח
מכינים קונפי:
- מניחים את שיני השום בסיר. מוסיפים מלח וטימין ומוסיפים שמן זית עד שמכסה את השיניים
-
מבשלים על האש הכי נמוכה שאפשר 30 דקות. מותר לסיר להגיע לבעבוע עדין עדין, אבל לא יותר מזה. חשוב לשמור על בעבוע עדין כדי לא לשרוף את שיני השום
-
אחרי חצי שעה שהשום מתרכך סוגרים את האש ונותנים לשמן להתקרר. מעבירים את תכולת הסיר לצנצנת נקיה ויבשה
לעגבניות:
שמים את העגבניות בסיר, מוסיפים מלח וטימין ומכסים עם שמן זית. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות עד ריכוך.
לקניידלך:
- בקערה שמים מים, שמן, מלח וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח והביצים ומערבבים היטב בכף עץ עד שהתערובת הופכת לבצק
- עם ידיים רטובות מכדררים כדור בגודל כדור טניס
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות ואופים במשך 35-40 דקות עד שהחלק העליון מזהיב
- מגישים עם שום קונפי ועגבניות צלויות