אתגר תפוחי העץ: טארט תפוחים של אהרוניתפוחי עץ אפויים ומקורמלים, בצק עלים דק ופריך ועל כל זה גלידת וניל. מה צריך יותר? ישראל אהרוני קיבל תפוחים הופך אותם לטארט תפוחים דק בחמאת קרמל, שגם אתם יכולים להכין
צילום: ישראל אהרוני
|
אני אוהב תפוחים. יותר משאני אוהב תפוחים טריים, אני אוהב תפוחים אפויים ומקורמלים. יותר משאני אוהב תפוחים אפוים ומקורמלים, אני אוהב מאפים עם תפוחים אפויים ומקורמלים. ויותר מכל אלה אני אוהב טארט בצק עלים דק. מתכון לעוגת תפוחים יונית צוקרמן> ולא סתם אלא כזה עם תחתית בצק עלים פריך עד כלות, פרוסות דקיקות של תפוחים מסודרות עליו בצפיפות כרעפים, והכל מרוח בשכבה הגונה של חמאת קרמל וטיפה מליחות. בחרתי בתפוחי האמברוזיה מתוך המשלוח של שופרסל גרין כי האמנתי בהם שיקלעו בדיוק לקשת הטעמים אותה חיפשתי. ת ע נ ו ג המצרכים :
אופן ההכנה:1מניחים את בצק העלים המרודד על תבנית התנור המרופדת בנייר אפיה. על הבצק מניחים עוד נייר אפיה ועליו עוד תבנית תנור. אופים את הבצק כשהוא לחוץ בין שתי התבניות בחום של 180 כחצי שעה עד שהוא רק מזהיב מעט ועדיין לא אפוי דיו. 2 חוצים את התפוחים לאורכם ומוציאים מהם את הליבה עם כפית פריזאית. פורסים את התפוחים לרוחבם לפרוסות דקות ככל האפשר (למי שיש "מנדולינה" בבית - זה הזמן להשתמש בה) 3שמים את הסוכר במחבת מניחים על להבה בינונית ומניחים לסוכר להנמס בעדינות עד שהוא הופך לקרמל נוזלי בצבע ענברי. מוסיפים 3/4 כוס מים רותחים (בשלב הזה תוכן המחבת נראה בלגן אחד גדול, אל חשש). ממשיכים לבשל עד שמתקבל סירופ קרמל סמיך מעט. 4 מקררים מעט וממיסים פנימה את החמאה. מוסיפים את הוניל והמלח 5מניחים את התפוחים על הבצק כשהם חופפים אלה לאלה בצפיפות, שורות שורות שגם הן חופפות אלה לאלה 6מורחים את פני התפוחים בעזרת מברשת על התערובת החמה, בשכבה נדיבה. 7 מחזירים לתנור ואופים עוד כעשרים דקות. באמצע מורחים שוב את התפוחים בתערובת ואופים עד שהבצק והתפוחים שחומים יפה 8 גלידת וניל או קרם פרש יתקבלו בברכה. |