ארוחה קלה וטעימה לבידוד או לא, היא תמיד פסטה, כאופציה ראשונה מבחינתי.
למה? מכל הסיבות הידועות והברורות: היא אכן קלה להכנה, היא מהירה, טעימה, מספקת, יפה ודי בריאה.
הנה דוגמא שלי למנה כזו בדיוק:
-
1 חבילה פסטה פנה אורגנית green
-
רבע כוס שמן זית green
-
2 שיני שום פרוסות דק
-
6 עלי מרווה
-
חצי קילו עגבניות שרי צבעוניות, חצויות לאורכן
-
מלח
-
פלפל גרוס
-
3 כפות חומץ בלסמי
-
חופן עלי בזיליקום טריים
להגשה:
- גבינת פרמזן, מוצרלה, או פטה (לפזר מעל)
- מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח רותחים עד שהיא עשויה דיה אך לא מידי
- בזמן שמחכים לתום בישול הפסטה, שמים את השמן במחבת גדולה ורחבה וכשהוא חם, מכניסים למחבת עלי מרווה, שום ועגבניות. ממליחים ומפלפלים
- מטגנים כחמש דקות, עד שהעגבניות מתרככות אך לא יותר מדי
- מוסיפים את החומץ הבלסמי, מערבבים ומבשלים יחד דקותיים
- מוסיפים את הפסטה המסוננת, מערבבים יחד כדקה
- מכבים את האש ומערבבים פנימה את עלי הבזיליקום
- לפני ההגשה מפזרים מעל מעט מהגבינה