אורז פרסי עם פירות יבשים מושלם לחג!
היום למדתי להכין מנה מסורתית מהמאסטר – שף ישראל אהרוני, ואני חייבת לציין שזו בין המנות הכי קלות ומיוחדות שאפשר להכין לחג הקרב ובא עלינו לטובה.
-
2 וחצי כוסות אורז שטוף היטב
-
רבע כוס שמן זית
-
מלח, פלפל גרוס
-
חצי כפית כורכום
-
חצי כוס צימוקים
-
חצי כוס דובדבנים מיובשים
-
8 משמשים יבשים חתוכים לרבעים
-
כף תימין יבש
-
כף רוזמרין יבש
-
2 כפות פטרוזיליה יבשה
-
מבשלים את האורז בהרבה מי מלח 8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים
-
מערבבים שליש מהאורז המבושל למחצה עם מלח, פלפל והכורכום
-
את שאר האורז מערבבים עם כל שאר המצרכים
-
שמים את השמן בסיר, מוסיפים את שליש האורז עם הכורכום ומהדקים יפה אל תחתית הסיר. מטגנים על להבה בינונית כשלוש דקות
-
מוסיפים את שאר האורז באופן חופשי ולא מהודק
-
מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאד שעה בדיוק
-
מכבים את האש, מחכים עשר דקות
-
מוציאים את האורז לצלחת ואת פיסות התחתית הפריכה מפזרים מעל