יום הפסטה דורש מתכון וזהו מתכון בדיוק עם סוג הפסטה שאני אוהב. מינימום מרכיבים, מינימום טיפול, בישול קצר ומדוייק, ככה שכל מרכיב בה שומר על טעמיו ומרקמיו.
-
חבילת פסטה פנה אורגנית של green
-
6 כפות שמן זית green
-
3 שיני שום - פרוסות
-
8 עלי מרווה
-
3 זוקיני חצויים ופרוסים
-
מלח, פלפל גרוס
-
מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
-
חופן עלי בזיליקום טריים
-
גבינת מוצרלה
- מבשלים את הפסטה בהרבה מי מלח רותחים עד שהיא עשויה ומסננים
- בזמן הזה מחממים את השמן, שום ומרווה בסיר רחב ושטוח
- מוסיפים את הזוקיני, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את קליפת הלימון. מטגנים תוך עירבוב כשלוש דקות
- מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים כדקה. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום ומבשלים עוד דקה
- מעבירים לצלחת, מפזרים מעל קרעי מוצרלה ונהנים