לא רבים אולי יודעים, אבל חמאת בוטנים נהדרת לא רק כממרח על לחם (למרות שאני מת על לחם עם חמאת בוטנים וריבת תפוזים) אלא בהחלט ראויה גם כחלק מתבשיל והסלט האסייתי הזה הוא רק דוגמא אחת קטנה.
- חופן אטריות שעועית מושרות במים חמים כחצי שעה, מסוננות
- 2 מלפפונים טריים
- 3 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות של כ3 ס"מ
- חופן עלי כוסברה קצוצים גס
- 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
- 3 צנוניות קטנות פרוסות לאורכן לששה פלחים
לרוטב:
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפיות ג'ינג'ר green מגורד דק
- 2 כפות חמאת בוטנים green חלקה
- כף דבש green
- 2 כפות רוטב סויה
- מעט שבבי צ'ילי חריפים
- 1/3 – 1/2 כוס מים מלח, פלפל גרוס
-
גוזרים את האטריות המסוננות לפיסות של כעשרה ס"מ, שמים בקערה
-
חוצים את המלפפונים לאורכם וכל מחצית לפרוסות אלכסוניות דקות
אטריות שעועית עם טופו וירקות ברוטב חמאת בוטנים> -
שמים את כל חומרי הרוטב במחבת, מערבבים ומביאים לרתיחה, מבשלים כדקה. מניחים לזה להתקרר
-
מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה
-
יוצקים פנימה את הרוטב ומערבבים. מניחים על צלחת, אפשר לפזר מעל בוטנים קלויים קצוצים