אני מאד אוהב תבשילי אורז עם בשר כמו אושפלואו, בחש, מקלובה או טבית ואני מכין לא מעט מהם.
רק כשרחל בתי הפכה לצמחונית, הכנתי לראשונה מעין הכלאה של תבשילי אורז-בשר שאני מכין לבין אופציה צמחונית. הורדתי את הבשר, הוספתי המון פירות יבשים במקום ומאז זו מנת אורז תקנית אצלנו, בלי שום קשר לצמחוניותה.
מושלם לשולחן החג ולכל שולחן חגיגי.
-
רבע כוס שמן זית green
-
3 כוסות אורז
-
בצל גדול קצוץ
-
3 עלי דפנה
-
מקל קינמון
-
8 תרמילי הל
-
כף גרגירי כמון
-
3 כוסות אורז
-
מלח, פלפל גרוס
-
3/4 כוס צימוקים green
-
8 משמשים יבשים חתוכים לרבעים
-
3/4 כוס דובדבנים מיובשים
-
חופן גרגירי רימון
- מחממים את השמן בסיר וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל והתבלינים כשלוש דקות
- מוסיפים את האורז, מלח ופלפל ומטגנים עוד דקה
- מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים
- מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מערבבים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ל-20 דקות
- מפזרים מעל גרגירי רימון ונהנים