סלט עשיר, ויחד עם זה קל ורענן, טעמים אסייתים ברורים, טקסטורות שונות, צבעוניות מרהיבה, והוא אפילו די קל להכנה. בקיצור, לכו על זה.
-
אטריות שעועית 150 גרם
-
חצי כוס בוטנים קלויים קצוצים
-
כוס עוף מבושל או צלוי חתוך לרצועות דקות (אפשר קוביות טופו לצמחונים)
לרוטב:
-
רבע כוס רוטב סויה green
-
שליש כוס מירין
-
2 כפות מייפל green
-
3 לימוני ליים סחוטים
-
רבע כוס מיונז
-
3 שיני שום קצוצות
-
כף ג'ינג'ר קצוץ
-
1-2 צ'ילי פרוס
-
כף שמן שומשום
-
3 כפות שמן זית מלח
-
פלפל גרוס
לסלט:
-
2 גזרים חתוכים לרצועות דקיקות
-
1 קולורבי חתוך לרצועות דקיקות
-
רבע כרוב סגול פרוס דק
-
2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקיקות
-
3 בצלים ירוקים קצוצים
-
כוס עלי נענע
-
כוס עלי כוסברה
-
משרים את האטריות במים רותחים כעשר דקות. מסננים, חותכים עם מספריים לאטריות קצרות, של כעשרה ס"מ ומשרים במים קרים עד לשימוש
-
מערבבים את הרוטב לתערובת אחידה
-
מערבבים את הסלט עם הרוטב. מוסיפים את העוף ומערבבים שוב
-
מסננים היטב את האטריות על צלחת גדולה, מעבירים לכלי הגשה ועליהן מניחים את הסלט, מפזרים מעל את הבוטנים ומגישים