תמיד, אבל תמיד נשאר לי אורז לבן במקרר. כנראה כי אני חי על אורז ותמיד אפשר להכין ממנו דברים נהדרים, כמו קציצות אורז, אורז אסייתי מטוגן או את "פנקייק" האורז הזה.
-
4 כוסות אורז לבן מבושל
-
4 בצלים ירוקים קצוצים
-
חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
-
3 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
-
2 בצלי שאלוט קצוצים
-
150 גבינת מוצרלה מגורדת
-
2 ביצים
-
מלח
-
פלפל שחור גרוס
-
כפות שמן זית
-
מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה
-
שמים את השמן במחבת רחבה. מניחים במחבת את האורז ומהדקים אל המחבת. מניחים על להבת הכיריים, על חום בינוני-נמוך כעשר דקות עד שהחלק התחתון שחום מעט (מרימים עם מזלג ומציצים)
-
מגלישים לצלחת משומנת מעט ומעבירים למחבת על הצד השני לאט ובזהירות
-
מטגנים עוד 6-7 דקות ומעבירים לצלחת